Lupa.bg видя: Антон Божков избяга от медиите (СНИМКИ)

Крими
10:23 - 12 Март 2020 (обновена)
11020
Lupa.bg видя: Антон Божков избяга от медиите (СНИМКИ)

Синът на Васил Божков избяга от медиите, които го причакаха в Апелативния съд, който трябва да реши съдбата му – в килия или на свобода срещу 1 млн. лева гаранция, видя репортер на Lupa.bg.

Антон Божков пристигна със съпругата си Ива Софиянска – Божкова, но категорично отказа да общува с репортерите.

Наследникът на хазартния бос предпочете да води разговори по мобилния телефон, докато чака старта на съдебното заседание. Синът на мултимилионера в изгнание подмина и въпроса дали се смущава от публикуваните от прокуратурата записи на преговорите между баща му и неговите бивши партньори в хазарта - Цветомир и Боян Найденови, в които се чуват откровени заплахи за живота на братята.

Специализираната прокуратура оповести във вторник записи от три срещи между обвиняемия бизнесмен Васил Божков и основните свидетели срещу него - собствениците на веригата Efbet Цветомир и Боян Найденови. Засега от обвинението не разкриват източника на записите, но се предполага, че те се предадени на прокурорите от Найденови. 

Собствениците на Efbet стоят зад сигнала срещу Божков за укрити данъци и държавни такси за хазартни услуги, които бяха в основата на промените в Закона за хазарта и отнемането на лиценза на "Национална лотария". 

Към момента на хазартния бос, който бе задържан в Обединените арабски емирства, са повдигнати 11 обвинения, в това число за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице и за подбудителство на престъпление по служба.

В отделно досъдебно производство прокуратурата разследва хазартния бос убийства, принуди и изнасилвания. Божков бе нарочен за "сериен изнасилвач" именно от бившия му бизнес партньор Цветомир Найденов. Найденов твърди също, че Божков го е заплашвал с убийство.

Снимки: Агнес Методиева,

Текст: Милан Николов