Lupa.bg видя: Боян Магдалинчев без маска в трамвая (СНИМКИ)

Личности
14:51 - 29 Юни 2020
4628
Lupa.bg видя: Боян Магдалинчев без маска в трамвая (СНИМКИ)

Висшият магистрат Боян Магдалинчев бе изловен от репортер на Lupa.bg без предпазна маска в трамвай №22. Издънката, която може да коства на представляващия Висшия съдебен съвет глоба от 300 до 1000 лева, стана пред очите на десетина свидетели.

Боян Магдалинчев чинно продупчи билетче, но забрави за маската

Бившият съдия от Върховния административен съд, в момента представител на „правителството на Темида”, се поколеба няколко минути, но, заобиколен от мнителните погледи на останалите пътници, все пак извади маска и неохотно я надяна.

Топ магистратът продължава да стои без маска...

Последно Боян Магдалинчев влезе в медийния фокус с коментар по изявление на президента Румен Радев, който смята, че прокуратурата не работи с пълния си капацитет по определени теми, засягащи управляващите.

„Не мисля, че в самата прокуратура има страх и зависимости. Прокуратурата в момента си върши работата, така, както законът вменява да действа и да разкрива престъпления, извършени от различни правни субекти независимо от тяхната позиция”, убеден бе Магдалинчев пред Канал 3.

...но накрая предпазното средство бе поставено на мястото си

„Ако проследим много внимателно нещата още от преди няколко години, от 2017 година, прокуратурата започна много сериозни разследвания срещу различни лица. Ако си спомняте Миню Стайков, тогава започнаха разследванията с Карнобат”, обясни той.

„Искрено се надявам президентът да не възприема като рекет действията на прокуратурата. Действията на прокуратурата са в много по-различна посока. Те трябва да разследват, да предявяват обвинения. Естествено е това да предизвиква по-негативни реакции от тези, които са засегнати от тези действия на прокуратурата. Не виждам това да представлява рекет към когото и да било”, завърши топ магистратът.