Lupa.bg видя: По паркове и градинки нарушителите са малко, но от сърце

Общество
16:00 - 09 Април 2020
3572
Lupa.bg видя: По паркове и градинки нарушителите са малко, но от сърце

Мерките за защита от коронавирусната инфекция засега вършат своята работа, макар че много хора роптаят срещу "домашния арест", който са принудени да спазват вече близо месец. В първите слънчеви пролетни дни обективът на Lupa.bg надникна из столичните паркове и градинки за да провери кой си проси тлъста глоба, като нарушава ограниченията. Разбира се, снимахме от дистанция, за да не ядосаме генерал Мутафчийски.

Разходката ни показа, че нарушителите, висящи на детски площадки и зелени площи са относително малко, но съвсем не са нещо невиждано. Хората обаче предпочитат закътани люлки и пързалки между блоковете и не толкова популярни паркове като Западния, за да не попаднат под ударите на нашата полиция.

Гражданите, които нямат сили или желание да спазват ограниченията, са в ясно изразен възрастов диапазон - главно тийнейджъри и пенсионери. Може би защото хората в активна възраст са твърде заети с това да свързват двата края и хич не им е до разходки и природа.

Времената са трудни за всички, но нашият екип отново ви призовата - Останете си вкъщи, дори да спасим само няколко живота и да пощадим медиците от една безсънна нощ, усилието си струва.

Снимки: Агнес Асенова