Лятното слънце остава и тези дни

Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 28°

Новини
13:30 - 08 Септември 2024
1477
Лятното слънце остава и тези дни

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и тихо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Утре ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от югоизток, който вечерта в западната част от Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 28°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максимални температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода ще е  25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава и вплътнява, и вечерта в западните масиви ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен, по билата - запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

През нощта срещу вторник и във вторник валежи, временно интензивни и значителни по количество, на места придружени с гръмотевици, ще има в Западна България. Вятърът там ще се смени със север-северозападен, а дневните температури ще са 20°-23°. Над Източна България облачността ще е значителна, все още без валежи. Вятърът там ще остане югоизточен и температурите ще достигат 28°-30°. В сряда значителни валежи ще има на много места из цялата страна, а в източната половина ще са с гръмотевици. Температурите и в Източна България ще се понижат и максималните ще са предимно между 21° и 26°.