Лято, къде си! И идната седмица ни чакат валежи

Сутрините ще са слънчеви, следобедите мрачни и дъждовни

Новини
10:30 - 21 Май 2023
2438
Лято, къде си! И идната седмица ни чакат валежи

Минималните температури днес ще бъдат между 9 и 16 градуса, максималните между 20° и 25°, в София около 20°. В Северна България в часовете до обяд ще бъде слънчево, но през деня и там, както и в по-голямата част от Южна България, на много места ще превали и прегърми. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Главно по южното крайбрежие ще превали дъжд, след обяд е възможно и да прегърми. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17 и 21 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Облачно и с валежи ще бъде времето в планините. На места в следобедните часове ще има и гръмотевични бури, а на височина около 2500 метра ще превалява сняг. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра около 6°.

В началото на новата седмица повече слънчеви часове ще има сутрин. В понеделник ще превали в почти цялата страна, а през следващите дни главно в Южна България и в източните райони. Максималните температури бавно ще се повишават и в сряда и четвъртък ще бъдат между 22° и 27°.