Льоклер най-бърз

Спорт
15:28 - 17 Ноември 2023
3004
Льоклер най-бърз

Завръщането на Формула 1 в Лас Вегас след 41 години години започна по най-лошия възможен начин, след като първата тренировка продължи само осем минути, а втората стартира в 2:30 часа след полунощ местно време и завърши в 4:00.

Стартът на втората тренировка се забави изключително много, тъй като пистата трябваше да бъде ремонтирана спешно заради изкъртване на капаци за шахти и преасфалтирането им. Това доведе до забавяне на сесията с повече от два часа.

Първата сесия спря точно заради един такъв метален капак, който повреди болида на Карлос Сайнс-младши и испанският пилот на Ферари спря по средата на пистата.

Втората тренировка се оказа доста по-успешна за Скудерията след направените промени по пистата. Най-добро време от 1:35.265 минути постигна Шарл Льоклер (Монако), а съотборникът му Сайнс остана втори на 0.517 секунди.

Проблемите на Сайнс с колата ще му костват 10 места на стартовата решетка за предстоящото състезание.

С изоставане от едва 11 хилядни трети се нареди другият испанец Фернандо Алонсо, който кара за Астън Мартин.

Световният шампион Макс Верстапен (Ред Бул), който спечели 17 от първите 20 старта, имаше известни трудности на новата писта в Лас Вегас и завърши тренировката чак шести. Времето на нидерландеца бе с 0.918 секунди по-бавно от това на Льоклер. 

Преди него се наредиха съотборникът му Серхио Перес (Мексико), както и финландският ветеран Валтери Ботас с Алфа Ромео.