Любен Дилов за дружбата си с Кръстника: Карамански искаше да прави ядрена бомба, отвлече учени от БАН

Изповеди
16:00 - 18 Март 2021
10119
Любен Дилов за дружбата си с Кръстника: Карамански искаше да прави ядрена бомба, отвлече учени от БАН

Водачът на листата с кандидат-депутати на ГЕРБ от Бургас Любен Дилов-син никога не е крил, че с покойния Кръстник на българската мафия Иво Карамански го свързва крепка дружба далеч преди 1989 г. Запознават се на гребната база в Панчарево когато бъдещият депутат е още ученик, а гангстерът отбива военната си служба.

Дилов има безброй шокиращи истории с Кръстника, но любим му е опитът на Карамански да се сдобие със собствена атомна бомба. Амбициозният и ексцентричен Иво се "обзавел" за целта с двама учени от БАН, които държал заключени в мазето си, за да му направят проект за супероръжие.

Кандидатът за народен представител разказва как открил във вилата на приятеля си двама изстрадали нещастници с очила, видимо  тормозени, които отчаяно попълвали някакви схеми. Впечатлени от външния му вид на интелектуалец, те се примолили на Любен да се застъпи зад тях пред Кръстника, за да ги пусне да се приберат у дома.

"На какъв се правиш, бе? Защо тормозиш хората. Я да ги пускаш веднага!", изцепил се Дилов пред Карамански. Онзи му отвърнал със смях:

"Ебати инженерите. Педерасти! Аз искам да имам ракета в силоз като Съветския съюз, те ми нарисуваха куфарна бомба. Решил съм да ставам индивидуален член на съвета за сигурност на ООН!"

Любен Дилов изчакал Кръстника и свитата му да се напият същата вечер и освободил учените, а проекта им, който според него съдържал схема за построяване на "мръсна бомба" с обеднен уран, изгорил.