Любимката на домакините Гоф бие на US Open, Швьонтек продължава защитата

Спорт
09:32 - 31 Август 2023
2015
Любимката на домакините Гоф бие на US Open, Швьонтек продължава защитата

Защитаващата титлата си Ига Швьонтек се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. В среща от втория кръг поставената под номер 1 в схемата полякиня се наложи над австралийката Дария Савил с 6:3, 6:4 за час и 35 минути игра.

За разлика от двубоя си в първия кръг, в който загуби само един гейм, в този Швьонтек показа по-сериозни колебания. Шампионката отново показа солидната си игра на посрещане, но допусна да загуби подаването си цели три пъти.

Водачката в схемата бе допълнително затруднена и от отличната игра на Савил в защита, но австралийката нямаше нужния арсенал, с който да се противопостави на мощните форхенди на съперничката си. 

Следващата противничка на Швьонтек ще бъде словенката Кая Юван, която отстрани американката Лорън Дейвис след 6:7(3), 6:4, 6:3.

Подобни затруднения нямаше любимката на американската публика Коко Гоф, която в изцяло тийнейджърски сблъсък надигра 16-годишната рускиня Мира Андреева с 6:3, 6:2.

За 19-годишната Гоф, която е номер 6 в схемата, проблемен бе само първият гейм на мача, в който допусна пробив. След това американката не позволи да загуби подаването си нито веднъж и сломи съпротивата на по-младата си съперничка почти безпроблемно. 

В третия кръг Гоф ще срещне номер 32 в схемата Елизе Мертенс. Белгийката победи друга американка - Даниел Колинс, с 3:6, 7:6(7), 6:1, след като отрази два мачбола в тайбрека на втория сет.

Напред в турнира продължава и финалистката от "Ролан Гарос" Каролина Мухова. Чехкинята, която е номер 10 в схемата, се нуждаеше от само 80 минути за успех с 6:3, 6:3 над Магдалена Френх от Полша.

Мухова не само не загуби нито веднъж подаването си, но и не даде нито една възможност за пробив на Френх в целия мач. В същото време чехкинята реализира три брейка от четири възможности, което ѝ бе напълно достатъчно за експресната победа. 

За място в четвъртия кръг на турнира Мухова ще спори с американката Тейлър Таунсенд. Таунсенд поднесе изненадата на деня в женската схема след успех със 7:6(1), 7:5 над поставената под номер 19 Беатрис Адад Мая от Бразилия. Американката показа много солидна игра от основната линия и записа 31 печеливши удара в двубоя срещу само 18 за Адад Мая.

В третия кръг в Ню Йорк ще играе и олимпийската шампионка Белинда Бенчич. Швейцарката се справи за 92 минути с британската квалификантка Юрико Лили Миязаки с 6:3, 6:3. В следващия етап на турнира Бенчич ще играе с победителката от мача между двукратната финалистка Виктория Азаренка от Беларус и Лин Чжу от Китай.