Любо: ЦСКА е готов за провокации в Разград

Интересно назначение на съдията, дано всичко да се реши с футбол, надява се треньорът на "червените"

У нас
15:47 - 02 Април 2019
3721
Любо: ЦСКА е готов за провокации в Разград

ЦСКА е готов за битка и всякакви провокации в Разград, закани се треньорът на червените Любослав Пенев. Червените гостуват на Лудогорец утре от 18,30 часа в четвъртфинал за Купата на България. Този път Пенев се изказа по-деликатно за назначения съдия Николай Йорданов, като се надява на нормален мач.

„Ние ще играем футбол, ще се стремим да победим с футбол. Това са нашите намерения, иначе не знам какви идеи има противникът за мача.

Николай Йорданов е интересно назначение. Той ни свири един мач на нас, мисля, че премина нормално. Но пък съм гледал други мачове на ЦСКА в Разград, в които отборът не е завършвал в пълен състав. Надявам се утре всичко да мине нормално и да се реши само чрез футбола”, сподели треньорът Пенев.

Бившата деветка обясни, че отборът му играе различно, тъй като с предишния треньор Несто Ел Маестро имат различна визия за играта.

„Целта е винаги да победим. Не искам да се връщам назад, направили сме си изводите. Нямаме притеснения, готови сме за битка, за всякакъв вид провокация. Всеки един мач е голям.

Очевидно е, че с предишния треньор имаме различни виждания за футбола и това как да стои един отбор. Това са същите футболисти, аз ги водя от два месеца – просто искам да играят различно. Вече да ли играем интересно, това ще го прецените вие. Аз като гледам, публиката се връща. Увеличава се, подкрепата е голяма. Какво повече да искат футболистите и треньорският щаб”, каза още Ел Голеадор.

Пенев не посмя да коментира конкретно съперника, за да не издава собствената си стратегия. Според него футболистите могат да избегнат евентуални провокации с умно и трезво мислене единствено за победата.

„Лудогорец има силни страни. Но аз не обичам да ги споделям пред вас, защото все пак това са жокери за колегата.

Познаваме стила на игра, качеството на съперника. Отскоро имат нов треньор, но промените се виждат. Но ние сме концентрирани изцяло върху това, което трябва да направим на терена, за да си постигнем целта. За да избегнат провокации, трябва да действат умно през целия мач. Да мислят само за играта, това е вече до интелект. Това е говорено, работено на тренировки. Не може да има оправдания на това ниво. Трябва да ни интересува само как да спечелим мача”, завърши Пенев.