Любо: Футболът ни е като кръчма с оркестър

Идваш и поръчваш специална музика, недоволства треньорът на ЦСКА

У нас
18:02 - 05 Април 2019
1791
Любо: Футболът ни е като кръчма с оркестър

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев за пореден път вдигна аларма срещу съдийството. Заради него Любо оприличи българския футбол на механа, в която отиваш и си поръчваш музиката. Очевидна метафора за това, че реферите надуват свирката, според нарежданията на други хора. Затова и Пенев има опасения за предстоящия мач в Разград с Лудогорец, този път за първенството. Ел Голеадор не пропусна да изтъкне гафове на Николай Йорданов, свирил двубоя за купата в сряда, макар ЦСКА да победи с 1:0.   

„Говорим за негативно явление. Тази цялата история, българският футбол, тази футболна централа, съдиите – всичко това ми прилича, някои да не ми се обидят, на една механа с оркестър. Идваш, поръчваш си една специална музика и тя започва да се свири”, негодува Пенев.

Кой обаче поръчва музиката, Пенев не знаел.

„Това е едно нарочно съдийство, което се случи в сряда. Мачът беше много добър за двата отбора. В никакъв случай не мога да оправдая това, което се случи, или пък да бъда спокоен преди следващия мач.

Кой поръчва музиката ли? О, не знам. Не знам. Не съм клиент на тази механа. С коментара, който правя, се опитвам да избегна подобен род съдийство. Това не е нормално”, каза още Ел Голеадор.

Ники Йорданов ядоса Пенев с отсъжданията си в мача за купата между Лудогорец и ЦСКА

„Главният съдия Йорданов свири преди няколко кръга в София, мисля че се представи добре. Поне така го беше отчел делегатът, но това, което направи онзи ден, е наистина недопустимо срещу футбола. Стадионът е пълен, всички искат да дойдат и да видят футболистите. А той се превърна в основен герой, при това отрицателен.

Аршинът му беше различен, рискуваше здравето на нашите футболисти в два случая – единият път беше Жоржиньо, другият – Али Соу. Играчи с жълти картони извършиха много фаулове, а не получиха втори жълти. Това не е добре за развитието на нашия футбол", оплака се още наставникът на "армейците.

„Отборът изглежда добре в момента, тренираме и се готвим за утрешния мач така, както трябва да бъде. Всички играчи са на добро ниво, имат добри качества. Просто се различават по това как изпълняват функциите на един или друг пост, когато ги преместим. Като цяло гледам да няма дисбаланс в отбора, защото това е важно. Трябва да има вътрешно спокойствие, увереност, за да играят много добре мачовете", oбясни Пенев за състоянието на тима преди утрешния мач с Лудогорец за първенството.

Снимки: Lap.bg