Любо Пенев: Без кибиците от "Дървеното" Гриша Ганчев нямаше да е на "Армията!

Спорт
12:02 - 30 Май 2022
4155
Любо Пенев: Без кибиците от "Дървеното" Гриша Ганчев нямаше да е на "Армията!

Отборът на ЦСКА 1948 представи Любослав Пенев за нов старши треньор. Ел Голеадор заяви, че не очаква феновете на ЦСКА да са му сърдити за нещо, тъй като няма как да работи някъде, където не е искан.

“Убеден съм, че реакцията ще е положителна на феновете на ЦСКА. След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Аз бях изгонен. Решение на ръководството, така са преценили. Аз съм професионалист и обичам да работя, не виждам защо някой да се обижда. Преди 10 месеца някой защити ли ме, като ме изгониха в 12 през нощта? Някой да ме е издържал? Не трябва да има сърдити и обидени. Няма огорчение, всеки си носи отговорност. Аз съм спокоен и със самочувствие, че съм си свършил работата”, каза Пенев.

"Какво се случи. Поемам отбора и имаме само девет дена за подготовка. Играем полуфинал с Лудогорец, перфектен мач и отиваме на финал. Перфектно свършена работа, но в един момент инерцията свършва.

Интервюто на Гриша Ганчев е една скалъпена и режисирана работа, в която има много неверни неща. Има и някои истини. Каза, че след втория лагер в Банско щели да спукат топката тия чобани, след втория лагер в Турция пък много контузии. Това са факти.

Това е работа на старши треньора и кондиционния треньор и всички се оплакват от футболистите. А играчите не трябва да се пипат, защото те са артистите. Със същите футболисти без новите попълнения завършихме перфектно първенството и спечелихме купата. Това са същите футболисти отпреди десет месеца.

В интервюто на Гриша Ганев хората бяха наречени "кибиците от „Дървеното“. Но без тях, Гриша Ганчев нямаше да бъде в ЦСКА".

"Отборът на ЦСКА 1948 иска да развива професионален футбол, има високи цели и иска да надгражда. Винаги в следващата година да бъдеш на по-високо ниво. Целите са високи, а моите са още по-високи. Най-високите цели. Ако успеем - добре, ако не - продължаваме и следващата година ще го постигнем. Искам футболистите да работят под футболно напрежение. Всички са професионалисти, започват 11, ще има смени, промени. Ще направим една сериозна подготовка и от първия мач започваме на високи обороти", обясни още Любо.

"Все още работим по въпросите за селекцията. Започваме медицински прегледи, след това отиваме на подготовка в Банско. Държиме на школата да се развива. Най-важното е профилът на футболистите, които ще привличаме. Имаме екип, който се занимава много професионално и не очакваме да имаме някакви спънки. Две години ми е договорът и с малко повече правомощия. За първия отбор е ясно, но и ще наблюдавам втория и третия", каза още Пенев.