Любо Пенев: Левски е претендент за титлата

Давам висока оценка на моя отбор, заяви наставникът на ЦСКА 1948

Спорт
14:52 - 28 Октомври 2022
1656
Любо Пенев: Левски е претендент за титлата

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев сподели очакванията си преди дербито с Левски от 16-ия кръг на efbet Лига. "Червените" се наложиха над този съперник на старта на сезона и заяви, че всичко може да се случи в утрешния двубой.

"Доволен съм от отбора и тренировъчния процес, както и от това, което показваме в мачовете. Логично е да печелим точки. Искам да играем добре и като домакини, и като гости. Утре започва втората половина от първенството. Левски е претендент за титлата и ние ще отидем с настроение и желание да постигнем това, което искаме. 


Те имат добър състав и всеки футболист може да ни създаде проблеми. Ние се готвим конкретно за този съперник и очаквам един много добър мач с много приятен футбол и висока динамика. Двата отбора играят по различен начин, но това е интересното. Ще се срещнат два отбора, които искат да владеят инициативата. 

Оценката, която давам на отбора след първия полусезон, е висока. Вярвам и съм убеден, след като се запознах с футболистите, че могат повече. Статистиката не е най-важното нещо във футбола. Тя може да ти добави малко информация и да ти помогне някои неща да ги вземеш предвид. Нещата трябва да се случват на терена. Трябват дела! 

Левски е един отбор, който се отличава с висок бюджет за нашите стандарти. Има много равностойни футболисти, които са лукс за треньора. Всичко е възможно да се случи в тази битка. Нямаме контузени футболисти. Обичам такъв тип мачове, това са дербита и съвсем нормално публиката на Левски ще бъде на стадиона и ще подкрепя отбора си. Това ще бъде изпитание за нас, през което трябва да преминем. 

Разполагаме с добри състезатели. Искам да надграждаме във всеки един трансферен прозорец, за да може отборът да играе на по-високо ниво. Към момента нямам забележки. Това е един процес, в който аз, като старши треньор, искам да развивам отбора и това ще се случва. Всеки футболист трябва да усеща конкуренцията. Този, който се представя по-дорбе, ще има предимство. 

Не гледам какви са съдийските наряди. Дори не знам кой ще ни свири утре. Това не ме интересува. Важно е отборът да тренира добре и да изиграе един силен мач. Само си говорим за съдиите и нищо. Трябват действия! Искам човека да бъде безпристрастен и да бъде в полза на футбола. Искам да се виждат промените. Кашай не виждам да е взел важно решение свързано със съдийството. Може и да съм пропуснал. 

Не само аз, много отбори имат претенции към съдиите и към "катафалката" с компютрите и изкривените линии.

Кашай ще е поредният буфер. Колко шефове на съдии изгоряха преди това? Много! След това ще има Кашай 1, Кашай 2 и т.н. Има един добър чадър и нещата се движат по начин, по който им изнася. Аз съм “за” футбола! 

По този начин на ръководене на мчаовете това няма как да се случи. Нека по-подготвеният да спечели, но без аванти и побутване. Кашай не е виновник, той е поредният буфер. Обединяваме се на приказки, но какво се променя? Редно е да бъде добър съдия с доказани качества. Човек, който се е доказал в подобен тип двубои. 

Винаги съм бил оптимист, че нещата ще се оправят. Опитах се да направя тази промяна преди 3-4 години, но държавата не позволи. Трябва да има промяна! Задължително! Това, което се случва в продължение на повече от десетилетие, не е нормално. Ние затъваме все повече и повече", заяви Ел Голеадор.