Любо Пенев: Още нищо не сме направили, тъй като не сме спецелили купата

Отстранихме един от фаворитите за трофея, не е нормално да няма ВАР, заяви наставникът на Хебър

Спорт
17:17 - 06 Декември 2023
3104
Любо Пенев: Още нищо не сме направили, тъй като не сме спецелили купата

Наставникът на Хебър (Пазарджик) Любослав Пенев даде мнението си след победата с 2:1 над Левски в турнира Sesame Купа на България. Футболистите на Ел Голеадор елиминираха тима от "Герена" и вече са на четвъртфиналите.

"Силите ги има, защото е подготвен отбор. Винаги казвам, че играем добър футбол, днес направихме един отличен мач. Фактът, че 90 минути не направихме смяна, показва, че отборът е подготвен. Драматичен мач. Не е нормално 2023 година на осминафинал за Купата на България да няма ВАР. Изключително добре подготвен отбор, момчетата се раздадоха - дисциплина, характер, отборна игра.

Днес направихме един много добър мач, това искам да виждам винаги, днес отстранихме един от фаворитите за спечелването на турнира. Искам да похваля момчетата, защото в мачовете се показва трудът, който хвърлят по време на тренировките. Винаги казвам, че трябва да оставят проблемите извън зеления правоъгълник - който не е готов, веднага ще разбера, че не е в мача.

Футболистите и треньорският щаб нямаме яснота, нямаме информация, изключителна неясна ситуация, дай боже скоро някой да каже нещо, да не стане само "от умрял писмо". Казах достатъчно, сега за мача. Това е частичен успех, защото не сме спечелили купата. Вървим много добре и очакваме следващия съперник. Хебър е тук и ние сме тук от 8-9 месеца, извърши се една много сериозна работа, дай боже да не изхвърли в канала. Започнахме много добре сезона, остава още един мач до края на годината", каза легендарният стрелец на ЦСКА, Валенсия и Атлетико Мадрид.