Любомир Стефанов от НБУ: Не са толкова много враговете на тази власт

Не мисля, че коалицията ще се разпадне, смята политологът

Новини
18:07 - 30 Август 2023
2819
Любомир Стефанов от НБУ: Не са толкова много враговете на тази власт

Рейтингът на правителството се стабилизира, което показва, че  не са чак толкова много недоброжелателите на този кабинет, коментира пред БНР политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов. По думите му "ако някой трябва да е гръмоотвод за всичко, което става, това са политиците".

Предстои поредна фаза на стиковане и изговаряне зад закрити врата на неща, които може би няма нужда да чуваме, коментира Стефанов лидерската среща в управляващата коалиция.

Според него наблюдаваме загрявка за същинската предизборна кампания. Запитан как резултатите от местния вот ще се отразят на стабилността на управляващата коалиция, той коментира: "Дали коалицията ще се разпадне? Не мисля. Тази коалиция не е създадена да бъде взривявана. Големият губещ би бил някой от другите претенденти, които искат да свалят ГЕРБ от власт на местно ниво."

В София ПП-ДБ може би ще спечелят, но също така могат да загубят и зрелищно, предположи преподавателят. Той прогнозира, че ГЕРБ ще издигнат собствен кандидат за кмет на столицата, но ще чакат "почти до 12 без 2".