Любомира Николаева-Гломб: Омикрон печели битката с човечеството

Новини
10:45 - 31 Януари 2022
6158
Любомира Николаева-Гломб: Омикрон печели битката с човечеството

Нашите деца имат право да живеят в безопасна среда, но трябва да я осигурим ние. Как да я осигурим? Да се ваксинираме. Вече научихме за дезинфекцията и дистанцията. Това заяви доц. Любомира Николаева-Гломб по повод смъртта на 3-годишно дете.

Според нея комбинацията на грип и коронавирус не е нещо ново.

“Грипна епидемия във вида, в който я помним от преди две години, няма да имаме, защото броят на позитивните от грип не е толкова голям. Нещата са под контрол. Апелирам, когато има съмнение за грип, да изпращат пробите в НЦЗПБ”, каза тя.

По думите ѝ няма ясни симптоми, които да отличат ярко коронавируса и грипа. Тя потвърди, че има смъртни случаи в резултат на “Омикрон”: “Оптимистичните неща са там, където ваксинационното покритие е високо”.

“Омикрон” печели битката с човечеството, защото избягва имунитета, категорична беше доц. Николаева-Гломб в ефира на Би Ти Ви.

По думите ѝ бързите антигенните тестове дават фалшиви отрицателни резултати на първите дни от заразяването.

“Нека да изчакаме за четвърта доза. За момента данните за тези, които са си направили бустер, показват добри обещаващи резултати. Имаме доказателства, че третата (бел. ред. - бустерна) доза повишава имунитета. Врагът трябва да се уважа и гардът да не се сваля”, обясни тя.