Людмила Филипова: Мангъров е опасен, едва не уби детето ми!

Общество
14:20 - 09 Април 2020
25794
Людмила Филипова: Мангъров е опасен, едва не уби детето ми!

Писателката Людмила Филипова разкри потресаваща лична история за лекарската практика на известния инфекционист доц. Атанас Мангъров. Според нея в настоящата епидемична обстановка заради COVID-19 съветите на специалиста, който упорито настоява за масови тестове преди пика на заболяването у нас, са откровено опасни за страната и сигурността на народа.

"Следя го от години и отдавна съм на това мнение за него и заради отношението му към доста други заразни болести, но поне преди не бе толкова публичен и опасен (мислех да премълча по темата, но той прекалява). Започнах да го следя като позиция след като за малко не умори сина ми преди десетина години срещу хонорар от 100 лв. за съвет: да не правя нищо за малко дете в тежко здравословно състояние и висока температура", разкри внучката на Гриша Филипов. Тогава се е наложило тя да потърси други специалисти, които в крайна сметка са спасили тогава малкият Константин.

Още по-смразяващото е, че за консултация доц. Мангъров искал различна миза според визията на дома, в който е повикан - като тя варирала между 70 и 150 лева. А рецептата за лечение в повечето случаи била една и съща за всички.

"Но сега е особено опасен за живота на хиляди и мисля, че всеки здравомислещ и информиран за случващото се човек смята така. Няма да цитирам множество цифри за пандемията, която светът не е изживявал от век, мислех че вече не са останали хора, които да не разбират какво се случва в целия свят, и че мерките, които той предлага вече са отхвърлени във всички страни. Но явно има още не разбрали хора щом цитират този човек чат-пат", убедена е авторката на няколко романа.

А след като Филипова разказа личната си история във фейсбук, последваха още десетки фрапиращи случаи на родители, минали с децата си през ръцете на Мангъров.