Людмила Петкова отрече да се е срещала с хора от КОНПИ и НАП

ДПС на Доган упрекна финансовия министър, че не е отговорила на въпросите им

Новини
16:36 - 30 Юли 2024
1021
Людмила Петкова отрече да се е срещала с хора от КОНПИ и НАП

Вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова отрече да е участвала в срещи с представители на Антикорупционната комисия или Националната агенция за приходите, свързани с твърденията за оказван натиск върху представители от ДПС. 

По-рано днес народни представители от ДПС, лоялни на Ахмед Доган, излязоха с позиция, в която казват, че не са получили отговори на поставените от тях въпроси към вицепремиера Петкова. 

Въпросите бяха отправени миналия петък и в тях народните представители питаха дали е имало среща между нея и представители на ръководствата на Комисията за противодействие на корупцията и на НАП, на която е разпоредено да започнат масирани проверки на народни представители от ДПС, които не подкрепят единия от председателите Делян Пеевски. 

Вчера вицепремиерът отговори, че такова питане не е постъпвало. Днес министър Петкова уточни, че писмото с въпроси, изпратено от единия от председателите на Движението Джевдет Чакъров, е получено вчера в 16 часа в деловодството на институцията:

"Въпросите са дали съм участвала в среща с КОНПИ, НАП и други лица, които са извън посочените. Категорично заявявам, че в такава среща не съм участвала, нито в Министерството на финансите, т.е сградата на Министерството на финансите, нито извън нея".