Люис Хамилтън подписа нов договор с Мерцедес

Пилотът спечели титлата във Формула 1 в шест от последните седем сезона

Моторни
14:58 - 08 Февруари 2021
1071
Люис Хамилтън подписа нов договор с Мерцедес

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън подписа нов договор с Мерцедес и ще кара за тима и през предстоящия сезон.

36-годишният британец, който през миналата година изравни рекорда на великия Михаел Шумахер от седем световни титли, парафира само за един сезон. Това е в контраст с предишните му договори с Мерцедес, които бяха за по две години.

В новия договор на Хамилтън има заложена клауза, че той и Мерцедес ще основат благотворителна фондация, която ще има за цел да подкрепя по-голямото расово разнообразие във всички форми на моторните спортове.

"Развълнуван съм, че започвам деветия си сезон в Мерцедес. Също толкова радостен съм, че ще продължа мисията си да направя мотоспорт по-достъпен за бъдещите поколения. Благодарен съм за огромната подкрепа от страна на Мерцедес за разрешаването на този проблем. Горд съм, че създаваме тази фондация", коментира Хамилтън, който повече от месец бавеше подписването на новия договор и реално бе свободен агент.

Хамилтън спечели титлата във Формула 1 в шест от последните седем сезона, включително и във всеки един от последните четири.

Новият сезон във Формула 1 ще започне на 28 март с Гран при на Бахрейн.