Люк Бесон започва снимките на новия си филм в Перник

Режисьорът и екипът му са посетили Профилакториума, където ще снимат

Новини
14:00 - 02 Октомври 2024
2839
Люк Бесон започва снимките на новия си филм в Перник

Големият френски режисьор Люк Бесон ще снима новия си филм в Перник. Това обяви директорката на Профилакториума Инна Стоилова в социалните мрежи.

„Най-известният френски кинорежисьор, сценарист и продуцент Люк Бесон и екипа му пристигнаха от Франция и посетиха Профилакториума. Уточнихме подробностите около заснемането на филма, на който той е режисьор“, съобщи Стоилова.

„По време на подготовката и заснемането на филма няма да бъде нарушено спокойствието на пациентите и работата в лечебното заведение ще продължи в обичаен ритъм. С нетърпение очакваме работата на терен да започне (важно е да уточня, че световноизвестният режисьор няма да бъде на снимачната площадка в периода на заснемане на филма). Като управител му благодаря за гласуваното доверие и прекрасното отношение“, добави директорката.

Пред „Телеграф“ тя уточнява, че Люк Бесон е гостувал в Перник миналия понеделник, 23 септември.

На извънредна сесия на Общинския съвет в Перник утре се очаква Инна Стоилова ще бъде отстранена от поста. Преди два месеца тя получи покана да заема длъжността управител на лечебното заведение. Въпреки първоначалното одобрение на документите и дипломите от Медицински университет София, които представи, тя ще бъде освободена след като Министерство на здравеопазването изпрати писмо, в което се мотивира, че тя нямала нужната квалификация да заеме поста.

Какво ще снима Бесон в Перник, настоящият директор на Профилакториума не знае 

Сред най-популярните филми на Люк Бесон са „Петият елемент“, „Такси“, „Леон“, „Никита“, „Жана д'Арк“ и „Уасаби“. Един от сценаристите е на филмите „Бандитки“, „Колумбиана и „Люси“.