Люпко Петрович: Ако броим само мачовете от първата шестица - шампиони сме ! Но...

ЦСКА постигна много този сезон, но ни очаква още много работа, заяви сръбският специалист

Спорт
12:26 - 27 Май 2019
35458
Люпко Петрович: Ако броим само мачовете от първата шестица - шампиони сме! Но...

Сръбската легенда Люпко Петрович, който на пожар отново стана треньор - в случая официално помощник на Добромир Митов, но иначе главният мозък, коментира представянето на ЦСКА през сезона.

Той сподели мнението си за мачовете на армейците през сезона, бъдещата селекция, както и скандалът с шестимата футболисти на Черно море, които бяха набедени, че са играли симулативно срещу червените.

"Това, което постигнахме, е доста. Не бива да се подценява. Ако броим само резултатите от първата шестица, ние сме на първо място. Някои наши съперници играха срещу нас все едно са на финал за световното първенство, но ги победихме", сподели Петрович.

"Честитя титлата на Лудогорец. Иначе на всички е известно, че половин България е от ЦСКА, а другата половина е от Левски. Това, което остава, подкрепя Лудогорец. Вие сами си правете сметката колко публика имат разградчани. Да, вярно не победихме Лудогорец в прекия мач, но нямахме късмет, изпуснахме дузпа. А защо те не ни победиха?", попита сърбинът.

"ЦСКА игра честен футбол и това, което се говори и пише в последните дни, е срамно. Не е честно да се постъпва така с Георги Илиев. Той е легенда на българския футбол. Честен човек и играч за пример“, каза по повод скандала Люпко Петрович. И допълни: "Сега ни чака много работа. Трябва да се подготвим добре за евротурнирите и да вземем няколко класни попълнения".