Люпко Петрович: ЦСКА има 40% шанс за титлата, но Левски е по-добър от армейците

Наско Сираков ми е като брат, заяви спортният директор на Литекс

Спорт
11:04 - 20 Януари 2023
2067
Люпко Петрович: ЦСКА има 40% шанс за титлата, но Левски е по-добър от армейците

"Би било хубаво ЦСКА да стане шампион, но ще е тежко. Лудогорец 11 поредни години е първи. Аз не знам къща с толкова чаши да има...",  заяви Люпко Петрович, който се завърна в Литекс и работи без контракт и краен срок.

Сърбинът за първи път в кариерата си влиза в ролята на спортен директор. 

"Разградпани имат много пари да купят добри футболисти. В България побеждават, но тази година съществува шанс за ЦСКА. За мен той е 60% за Лудогорец и 40% за ЦСКА", допълни треньорът, извел Цървена звезда до европейския връх. 

"Наско Сираков е мой втори брат. В Левски изкарах добри години и той е от хората, които познават много футбола. Драго ми е, когато се чувам с хората от Левски и с него.

Мисля, че Левски има по-добър отбор от ЦСКА. Имат и добър треньор. Да, отпаднаха от малтийците в Европа. Стоилов беше мой играч. Преписваше ми тренировките.

Добре се изучи, но понякога човек допуска грешки в голямото си желание да успее", сподели още пред Би Ти Ви Петрович.

"Не може да отстраниш ПАОК и да отпаднеш от малтийци, които не са добър отбор, поне аз мисля така. Какво означава това? Грешка на треньора. Добрият треньор има добри резултати, слабият – слаби. Но Стоилов беше добър ход на Сираков. И днес е приет от феновете.

Не се говори, че може да напусне дори и след осем поредни мача без победа. Всеки треньор има слаби периоди. Но Левски ги гледах с Лудогорец и изпуснаха победата в Разград. И игра добре. Значи срещу силните отбори играеше силно, а срещу слабите – слабо и губи", завърши Люпко Петрович.