Люта битка: Летящата Козила изтикана назад, май ще се размине с парламента

Елисавета Белобрадова е 10-та в софийския 23-МИР и 19-та в списъка в Бургас

Новини
16:20 - 10 Октомври 2024
14030
Люта битка: Летящата Козила изтикана назад, май ще се размине с парламента

Едно от най-ярките и динамични лица на ДБ  - Елисавета Белобрадова, може и да се размине с 51-ия парламент. Летящата Козила, която смайваше всички с неуморната си активност във всички важни политически и социални инициативи, почти няма шанс. Белобрадова е 10-та в 23-и МИР София и 13-та в още една от партийните листи.

Белобрадова, естествено, ще се бори да мине напред с преференции. Това си е традиция сред хората от ДБ – и Божидар Божанов, и Радан Кънев доказаха, че за тях не е проблем, ако не бъдат в челните места.

Белобрадова обаче трябва да събере невиждан брой преференции, които да я изтикат с 5-6 места напред, което ще е тотален прецедент.  

На миналите избори, Козилата успя да спечели с предпочитанията на избирателите. Въпреки че се размина с място в Европейския парламент, тя успя да измести трима с листата на ПП-ДБ в столичния 25 МИР.

В листата за евровота тя бе на последно място. Белобрадова все пак си гарантира място в 50-ото Народно събрание, като събира 2441 лични преференции, които са с близо 1000 повече от прага, който е 1599. Така тя измеси втората Кристина Петкова, третата Калина Константинова и четвъртата Венеция Ангова.