Мадона пуска нов албум „Madame X“

Новото алтер его на певицата е танцьор, затворник, майка, дете, монахиня, светица и курва, пише „Гардиън“

Култура
17:16 - 16 Април 2019
3456
Мадона пуска нов албум „Madame X“

Мадона Луиз Чиконе, по-известна просто като Мадона, обяви името на нов албум заедно със свое ново „друго аз”. И двете се казват Madame X. В едноминутно видео поп звездата описва накратко образа, който се крие зад това име.

„Гардиън“ отбелязва, че ако сте от хората, които се чудят как да намерят здравословния баланс между живота и работата си, трябва да отделите минутка за въпросната „Мадам“, която според описанието е „таен агент, пътуващ около света, сменящ самоличности, борещ се за свобода, носещ светлина в тъмни места. Тя е танцьор, професор, държавен глава, ездачка, затворник, студент, майка, дете, учител, монахиня, певица, светица, курва”.

Във фейсбук профила си тя публикува и снимка с 25-годишния колумбийски регетон изпълнител Maluma, придружена от името на тяхна съвместна песен Medellin и датата, на която вероятно ще бъде представена - 17 април, сряда.

Мадона определено не е първата творческа личност, която избира имиджа на мистериозна жена с анонимно име. Заглавието Madame X за първи път става известно още през 1884 г., когато художникът Джон Сарджънт прави портрет на Виржини Амели Авено Готро, американска светска личност, която живее в Париж. Когато нейният портрет е готов и изложен на показ, дълбокото деколте на роклята на Готро скандализира публиката и всъщност се превръща в класика по-късно, след редица изложби в Ню Йорк.

Новият албум на Мадона Madame X, за който все още няма обявена дата, ще е първият след излезлия през 2015 г. Rebel Heart. През 2017 г. пък студио "Юнивърсъл" обявиха, че готвят биографичен филм за певицата, който обаче Мадона не подкрепя, припомня изданието Pitchfork.

Миналата година тя се появи изненадващо на събитието "Мет гала", където изпълни кавър на Halleluja на Ленард Коен. В бъдещите й планове е и режисирането на биографичен филм за балетната танцьорка Михаела Депринс, озаглавен Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina. Неотдавна бе потвърдено и че тя ще изпълни две песни на финалите на конкурса за песен "Евровизия" в Тел Авив в средата на май тази година.