Маги Халваджиян: Бесен съм! Убиха Милен Цветков!

Общество
22:10 - 20 Април 2020
13026
Маги Халваджиян: Бесен съм! Убиха Милен Цветков!

Естрадната звезда Петър Чернев загина на 49 години при повече от странна автомобилна катастрофа в Москва на 9 декември 1992 г. Преди ден, точно на Великден, дрогиран младеж отне  по нелеп начин живота на журналиста Милен Цветков. Тази вечер в предаването "Като две капки вода" в образа на Петър Чернев влезе Анди. След превъплъщението на Антоан Петров Зуека и Рачков почетоха паметта на Милен Цветков, видя Lupa.bg.

"На Великден Господ прибира най-достойните при себе си", заявиха двамата актьори, а след това на сцената излезе Маги Халваджиян, който бе бесен заради катастрофата, която отне живота на журналиста.

"Българи, бъдете непримирими, борете се, защото нашият глас се чува. Искаме да живеем в държава, не в анархия. Аз спазвам правилата, винаги съм учил детето си, ще уча и внуците си. Бесен съм! Коронавирусът ще мине, но нашият манталитет - не. Той ще си остане същият. Милен беше един от нас, а  го убиха. Излязох на сцената за да почета Милен Цветков и да изкажа възмущението си от безотговорността на обществото ни. Той беше един от нас! Той беше един от нас, българите! Затова трябва да го помним и да мислим за него! Аплодисменти за Милен Цветков", заяви продуцентът.

Той се се извини, че излиза на сцената непредвидено, но обясни, че е бесен при вида на напускащите столицата хиляди коли преди няколко дни, защото беше категоричен - правилата са за това, за да се спазват. И обвърза трагедията с Милен Цветков именно със спазването на правилата, като подчерта, че журналистът, който беше пометен от джипа на 22-годишен дрогиран шофьор, винаги е спазвал правилата.

„Отговорността значи да мислиш, отговорността е към всички нас, защото не може едни хора, надявам се болшинството, да спазват правилата, да се мъчат да бъдат достойни българи, а други да си правят каквото поискат. Тези другите водят до това хора, като Милен Цветков, спазващ правилата, да бъде убит“, каза Халваджиян в наелектризиращо слово.