Мъгла: Айнтрахт идва без капитана си

Германците остават без тренировка и пресконференция

Спорт
12:55 - 23 Август 2023
1857
Мъгла: Айнтрахт идва без капитана си

Айнтрахт (Франкфурт) със сигурност ще бъде без своя капитан за мача срещу Левски в София, а и по всяка вероятност за реванша седмица по-късно в Германия.

Става въпрос за Себастиан Роде, който се контузи само минута след началото на първия мач за сезона в Бундеслигата, който Айнтрахт спечели с 1:0 срещу Дармщад.

Дефанзивният халф, който е бивш играч на Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд), опита финт още в първата минута на въпросния мач, който завърши с нелепо падане и травма. Той все пак опита да доиграе срещата, но около 15-ата минута стана ясно, че това няма как да се случи.

А медиите в Германия потвърдиха, че Роде изобщо няма да пътува до София, а възстановяването му в последната седмица е под въпрос.

Айнтрахт пристига в София днес в 18:30 часа, като немците не планират да тренират на "Васил Левски", какъвто е обичаят за повечето гостуващите тимове в европейските турнири.

Немците също така нямат намерение да дават и пресконференция, а единствено треньорът Дино Топмьолер ще проведе кратък онлайн брифинг.