Мъгла затвори Босфора

Сняг, студ, виелици и градушки в Турция

Новини
09:55 - 31 Януари 2023
1894
Мъгла затвори Босфора

Сняг, студ, виелици и градушки удариха някои райони на Турция, а Босфорът, който свързва Мраморно и Черно море, бе затворен рано днес за движение заради мъгла, съобщават турски медии.

Компанията, която предоставя фериботни услуги между европейската и азиатската част на Истанбул, съобщи, че е възможно да има отмяна и закъснения на движението на фериботите в Босфора поради мъгла, съобщава в. „Дейли Сабах“.

През изминалата нощ градушка и сняг връхлетяха туристическия окръг Анталия в Южна Турция и за кратко парализираха живота на местните хора, съобщава информационният портал Майнет, цитиран от ТАСС.

Дългоочакваният снеговалеж в източния окръг Ван затвори 48 селски пътища, но създаде забавление за мнозина в центъра на окръжния град, съобщава „Дейли Сабах“. Някои търговци направиха снежни човеци пред работното си място заедно с персонала си, а децата, които са в междусрочна ваканция, играеха със снежни топки.

В други райони, като Ерзурум, Ъгдър, Агръ, Карс и Ардахан, снегът, виелиците и студът се отразиха неблагоприятно на ежедневието на хората, пише „Дейли Сабах“. В Ерзурум се появиха заледявания по тротоарите и пътищата, а температурата падна до минус 9 градуса по Целзий.

Снеговалеж и мъгла затрудниха движението по високопланинските пътища в окръг Карс, съобщава още вестникът.