Магнитните бури влияят повече на младите , отколкото на възрастните

Специалистите смятат, че с тях честотата на инсултите се увеличава

Новини
15:20 - 03 Декември 2023
4055
Магнитните бури влияят повече на младите, отколкото на възрастните

Как да предпазим сърцето си от магнитните бури, студената зима и последствията от COVID-19? Съвети по НОВА даде кардиологът проф. Сотир Марчев.

"Електромагнитните промени се отразяват на всички физически тела. Примерно една мощна буря в миналото прекъсна за часове електрозахранването в Онтарио, Канада. Една друга електромагнитна буряи извади от контрол 6-7 от сателитите на Илон Мъск. Тоест, електромагнитните бури действат на всички физически тела, действат и на нас, като на физически тела. Има статистика, че в моментите на електромагнитни бури - честотата на инсултите се увеличава. Така че електромагнитните бури влияят на всичко, включително и на хората. За щастие, обикновено не смъртоносно, защото хората сме наследници на животни, които живеят на тази земя от около 4 милиарда години", подчерта професор Марчев. 

По думите му хората носим гените на същества, които са оцелели от тези електромагнитни промени. "Ние ги преживяваме, разбира се, но някои от нас не се чувстват добре. Оказва се, че най-младите са най-податливи на електромагнитните бури. В дните на електромагнитни бури има статистика за увеличаване на честотата на инсултите, но тя се увеличава най-много в хората под 50-годишна възраст. Тоест се оказва, че на младите им влияят повече", посочи кардиологът.