Май това ще е "Мис Олимпийски игри"

Спорт
17:56 - 08 Август 2024
2156
Май това ще е "Мис Олимпийски игри"

Ембла Матилде Нйерве без никакво съмнение е една от най-привлекателните спортистки на Олимпийските игри в Париж. За мнозина 17-годишната норвежка трябва да бъде отличена като „Мис Олимпийски игри“.

Ембла още няма дори 18 години (родена е на 22.02.2007 г.), а вече успя да удиви света с външния си вид, но и с атлетичното си излъчване, така че мнозина нямат търпение да видят я на някоя от следващите олимпийски игри .

Въпреки че е много млада, за краткото време, в което се състезава професионално, тя вече успя да постигне значителни успехи.

А именно миналата година красивата норвежка спечели бронз от Европейските младежки игри, сребро от Европейското първенство до 18 години, а има и един златен медал от националното състезание за най-добри състезатели.

Ембла Матилде гордо носи титлата рекордьорка благодарение на височината от 3.80, която в категория до 15 години беше абсолютно недостижима за останалите състезателки.

Между другото, Нйерве е от спортно семейство. Баща й Сигурда Нйерве също се е занимавал с лека атлетика, а именно троен скок.

Всички обаче очакват много скоро красивата Матилде да засенчи баща си, а резултатите, които постигна до момента, вече са намек за страхотна кариера в популярната лекоатлетическа дисциплина.

Също така, това 17-годишно момиче от Норвегия, като всеки тийнейджър, е активно в социалните мрежи, където редовно публикува снимки и видеоклипове и получава множество комплименти за външния си вид, но и за спортните си умения, като се има предвид, че не публикува изключително съдържание от личния живот и пътувания, но и кадри от големи състезания, на които участва, моменти от успешни скокове на голяма височина.