Майк Тайсън ще помага на Франсис Нгану срещу Тайсън Фюри

Спорт
13:56 - 04 Август 2023
2368
Майк Тайсън ще помага на Франсис Нгану срещу Тайсън Фюри

Боксовата легенда Майк Тайсън ще бъде в ъгъла на звездата на смесените бойни спортове Франсис Нгану по време на боя му в Тайсън Фюри в Саудитска Арабия на 29 октомври.

"Не е тайна за никого, че подкрепям Нгану на 100% в този сблъсък на шампиони", заяви Тайсън, който ще участва и в подготовката на боя. "Той има много тежък удар и когато той се стовари, това е краят на мача. Нямам търпение да работя с Нгану и да му помогна да премине на боксовия ринг", обясни американецът.

Нгану няма отличия в професионалния бокс, но 36-годишният камерунски боец си е изградил слава на опасен съперник. Той е спечелил 17 от своите 29 професионални мача, като 12 от тях са с нокаут. Нгану ще спечели повече пари от двубоя си с Фюри, отколкото в цялата си кариера до момента.

Според него решението да се обърне към Тайсън "е едно от най-добрите, които можеш да взема. Неговият опит и интелект на боксьор ще бъдат важни, за да подобря моята техника под негово ръководство и да спечелия този супер двубой", каза Хищника, както наричат Нгану.

Боят ще се проведе според правилата на професионалния бокс. Последният мач на британеца Тайсън Фюри бе от декември, когато той победи сънародника си Дерек Чисора в 10 рунда. Преговорите за двубой за абсолютната титла в тежката категория с украинеца Олександър Усик бяха прекратени в началото на годината.