Майка на 2 деца се нуждае от пари за лечение в чужбина

Веселина чува страшната диагноза рак дни, след като ражда втората си дъщеричка

Новини
13:34 - 04 Ноември 2023
4725
Майка на 2 деца се нуждае от пари за лечение в чужбина

Майка на две деца се бори за живота си. 35- годишна жена е с рак на перитонеума. След опити за лечение в България, сега шанс за нея има само в Турция. Сумата за терапията е непосилна за близките ѝ.

Веселина Донкова е майка на 9-годишната Рая и двумесечната Нора. Радостта от появата на нов живот в семейството бързо е помрачена, разказва НОВА.

„Трябва да се боря”, казва Веселина Донкова, която е в Турция, където продължава лечението ѝ. „Заради децата ми, заради семейството, приятелите”, заявява младата жена.

Тежката история се развива няколко дни след раждането на второто дете на Веселина. В една от столичните болници, жената чува диагнозата рак. „Обиколихме повечето специализирани болници. Отговорът беше един и същ, че заболяването е в доста напреднал стадий и че положението е тежко”, разказва Мартина Апостолова.

Надеждата се появява, когато лекари от клиника в Турция назначават лечение на Веселина. Веднага организирахме група във Facebook. Tя се казва “Да спасим Веси” и открихме дарителска сметка, по която вече започнахме да събираме средства”, твърди Александра Стаева.

Близките на Веселинa правят всичко по силите си, за да съберат нужните средства. Затова подготвят и благотворителен базар с концерт в читалището в Божурище. Там ще бъде и 9-годишната Рая, която е направила картички, за да помогне на мама. „Билетите са със символична стойност 5 лв.”, заяви Александра Стаева.

А Веси не се предава и вярва. „Много съм благодарна на всички добри хора, които досега ми помогнаха. Искам от цялото си сърце и душа да им благодаря. Има много, много добри хора”, твърди Веселина.

Необходимата сума за лечението на младата жена е 150 000 евро. 

Ако искате да помогнете на Веселина, може да преведете средства по следната банкова сметка:

IBAN: BG34FINV91501317725890

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Веселина Андрианова Донкова