Майкъл Джексън искал ролята на Професор Ксавие в „Х-Мен”

Нещо за четене
13:43 - 06 Август 2020
499
Майкъл Джексън искал ролята на Професор Ксавие в „Х-Мен”

Майкъл Джексън е имал желание да участва в един от кинохитовете на Marvel става ясно от специален репортаж на Hollywood Reporter. От него става ясно, че покойният изпълнител е искал да изиграе ролята на Професор Ксавие в „Х-Мен”.

„През пролетта на 1999 г. Брайън Сингър и част от продуцентите и екипа на „Х-Мен” работеха в старите офиси на Fox, когато Майкъл Джексън влезе. Беше с тъмни очила, отказа да се ръкува, но искаше да се срещне със Сингър, за да обсъди възможността да изиграе Професор Х”, разказва една от продуцентките на филма Лорън Шулър Донър.

Донър го е попитала дали знае, че професорът е възрастен бял мъж, а Джаксън е отвърнал: „Да, но знаете, че аз мога да нося грим”. Певецът дори е бил подготвил портфолио с участия в късометражни филми, за да покаже, че е подходящ.

Брайън Сингър

Нито режисьорът Брайън Сингър, нито Twentieth Century Fox са приемали сериозно кандидатурата му - ролята отива при Патрик Стюърт. Все пак Сингър и Джексън имат нещо общо - и двамата попаднаха под ударите на Me too и бяха обвинени от редица млади мъже в сексуално насилие, припомня lifestyle.bg.