Майкъл Корс: Модният календар се нуждае от промени

Дизайнерът планира да покаже пролетната си колекция 2021 около средата на октомври-ноември

Стил
16:10 - 15 Юни 2020
2506
Майкъл Корс: Модният календар се нуждае от промени

Седмицата на модата в Ню Йорк е насрочена за септември, но Майкъл Корс вече отказа да участва в модния маратон. Марката планира да покаже пролетната си колекция 2021 около средата на октомври-ноември.

„Отдавна смятам, че модният календар се нуждае от промени. Доволен съм да видя, че модната общност има отворен диалог по тази тема: от Джорджио Армани до Дрийс Ван Нотен , Гучи и търговци на дребно по целия свят. Обсъждаме начини да забавим процеса и да направим работата на дизайнерите по-удобна. Всички имахме време да анализираме случващото се и мисля, че мнозина ще се съгласят, че предстои нова ера“, казва Майкъл Корс.

Корс казва, че клиентите, както и самите марки, се нуждаят от време. Преместването на пролетно шоу дори с месец значително ще намали времето между показване и доставка на стоки в бутици. „До края на 90-те пролетните колекции в Ню Йорк бяха изложени от края на октомври до началото на ноември, след изложбите в Париж. Това е толкова модерен календар и от десетилетия, всичко работи гладко “, спомня си дизайнерът.

Michael Kors Collection ще издава две колекции годишно: пролет-лято и есен-зима. Няма да има круизни шоута и предварителни колекции - така подходът към продажбите ще бъде по-рационализиран, според г-н Корс.