Майкъла: На терена кръгли нули и един... симпатичен дузпаджия

Червената публика беше на топ ниво, заяви бившият футболист на ЦСКА

Спорт
13:03 - 18 Април 2023
2115
Майкъла: На терена кръгли нули и един... симпатичен дузпаджия

Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев даде мнението си за вчерашното дерби с Левски, завършило 0:0 на Националния стадион "Васил Левски". Бизнесменът призна, че не е останал никак доволен от показаното от футболистите на Саша Илич, а наред с това похвали привържениците от сектор "Г".

"Феновете на ЦСКА - на топ ниво! Това е ЦСКА! Те знаят какво е ЦСКА! На терена беше едно нищо. Плахи, страхливи, смачкани. Не може 90 минути да нямаш един удар. Това какво е?! Няма го шампионският манталитет в отбора.

Да излезеш в дербито с Левски без нито един българин, не е сериозно. Това говори за българския футбол въобще. Няма ли поне четирима-петима българи в отбора, няма ли лидери, нищо не става. Дошли в България за заплата, по смисъла за временното пребиваване.

Стана по-малкото зло - равен вместо загуба. Добре че Топчо като Мъри сбърка дузпаджията. Слаб мач и един симпатичен дузпаджия. Не може да играеш без самочувствие - тези момчета знаят ли фланелката на кой отбор носят! Те излизат ли по улиците на София? Или се притесняват. Да те разпознаят хората и да кажат: "това са футболисти на ЦСКА". Биеш Левски, биеш после Лудогорец и край - капарираш титлата още преди петте плейофа. Това са важните мачове на ЦСКА в първенството - срещу Левски и Лудогорец.

Въпреки всичко оставам оптимист. Мен не ме е страх, защото имам самочувствие - ставал съм шампион с ЦСКА, елиминирали сме европейски шампиони. Сега ще бием Пирин (Благоевград), а след това ще ударим и Лудогорец, ще го отнесат те. "Армията" ще се напълни и ще ги победим", каза още пред Спортал Майкъла.