Майкъла: Не е резил, че Стойчо Младенов иска да работи

ЦСКА ще отстрани Базел, прогнозира бившият футболист на червените

Спорт
15:18 - 18 Август 2022
2941
Майкъла: Не е резил, че Стойчо Младенов иска да работи

Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев прогнозира, че ЦСКА ще отстрани Базел и ще стигне групите на Лигата на конференциите. Той се пошегува с Левски във връзка с отпадането от Хамрун Спартанс, като попита как се изписва точно името на малтийския тим.

Бизнесменът добави, че рано или късно ЦСКА ще се обедини.

"Парите не миришат в никоя фирма. Затова Стойчо Младенов е в ЦСКА 1948. ЦСКА изгониха почти всички цесекари, които са част от историята на ЦСКА. Един клуб без история не е клуб. Стойчо е професионалист и иска да работи. Само в България имаме такова изкривяване в мисленето.

Всички хора, които са в ЦСКА 1948 - една благодарност към собственика. Те могат да се занимават с футбол и мисля, че това не е предателство. Към кое ЦСКА? Който отбор играе на "Армията", той е ЦСКА за нас. Но тези хора са изгонени оттам и нямат общо с това ЦСКА. Стойчо Младенов, Любо Пенев, Ради Здравков, Методи Томанов, Спас Джевизов, Валентин Илиев - все лидери в ЦСКА.

Защо феновете не приеха този ЦСКА, което искаше да се бори от "В" група?! ЦСКА на стари години стана за резил, нека да не говорим за резил. Имахме 25-26 милиона задължения, бяхме във "В" група, защо не приеха този ЦСКА? Това не е ли предателство? Говоря за оздравителния план. Защо Левски не си промени името? ЦСКА го накараха да фалира. ЦСКА нямаше да фалира.

Гриша Ганчев предложи няколко варианта пред феновете на ЦСКА на "Армията" - оздравяване или нов ЦСКА. И те приеха новото.

Рано или късно ЦСКА ще се обедини. Можеше да се разсрочат дълговете и да се избегне фалита. Мисля, че ЦСКА ще отстрани Базел. Важно е отборът да влезе в групите. Искам да видя стадиона пълен, както е този на Левски. Феновете са отборът и "Армията" е мястото, което е историята на ЦСКА! Най-доброто нещо ще е тимът да влезе в груповата фаза.

Загубата от Хамрун е падение за българския футбол, още повече като си победил като гост. Футболистите съсипаха усилията на треньора. Страхотна излагация! Кой беше чувал този отбор? Как се изписва Хамрун - някой знае ли?

Вината е на играчите. Не за първи път се получават такива "спектакли" при Левски. Те си знаят, че не могат да вървят нагоре. Щом от Левски казват, че Хамрун е добър отбор - това е таванът. Сега ги очакват Враца, Монтана, ЦСКА 1948. Това е. Нищо повече, нищо европейско. Радвам се, че феновете на Левски се върнаха и заедно с Наско и Мъри съживяват един мъртвец. Дори след загубата от Хамрун, феновете аплодираха играчите. Жалбата на Левски не е за коментиране, това е смешна работа. Удавник за сламка се хваща.

Славия създава футболисти. Венци Стефанов създаде добри условия за играчи и треньори. Дано Мартин Георгиев има късмет в Барселона. Има много случаи, при които млади играчи се завръщат много бързо от чужбина.

И двата мача срещу Базел са важни. ЦСКА единия мач ще бие, в другият ще е равен. Мисля, че днес ще победим с 1:0 или 2:1, а там ще завършим наравно. Време е Лудогорец да се съживи, защото отпадна с добра игра. В защита играят много слабо. Силно за България, но слабо за Европа. Имат много класни футболисти и мисля, че ще се класират. Богат се става и като продаваш, а не само да купуваш.

Трудно ще бъде срещу Жалгирис, но се надявам, че ще се класират напред. Лудогорец не беше на нивото, на което трябваше да бъде срещу Динамо. Червените картони са, защото в България не са свикнали да им показват и се видя по тяхната реакция. Съдията не им е виновен, както и в случая на Левски - много смешен втори гол в 92-ата минута.

ЦСКА не игра много силно в Ирландия. Играхме на късмет и вкарахме от дузпа, която можеше да не бъде отсъждана. Някой път в спорта трябва да имаш и късмет. ЦСКА е европейски отбор и затова го има. Левски отпада от малтийски отбор. До вчера не знаехме изобщо за неговото съществуване. Важно е българските отбори да играят в Европа. Левски сега да гледа по телевизията европейските мачове, те са интересни, занимателни, могат да научат нещо. Виждате националният отбор на какво ниво е. Нямаме един класен футболист, който да играе в чужбина.

В близките години няма как Лудогорец да бъде детрониран. ЦСКА ще е втори, трети Левски, четвърти - ЦСКА 1948. Лудогорец няма конкуренция у нас, затова отборът пада в Европа. Мечтата на собственика на ЦСКА е стадионът, той обича клуба. Радвам се, че Гриша Ганчев е в ЦСКА. Дава по 15 милиона всяка година.

Дано има търпение да остане до април, защото може и да напусне. Ако му писне от финансирането и спорта, може да се откаже. Той си има прекрасна конюшня, кучета. Надявам се, че ще построи стадиона. Все още обаче няма виза за проектиране. Тази виза отнема около един месец. След това се започва самото проектиране. Всички условия са изпълнени, не знам защо процесът се бави. Единственото хубаво нещо на стадиона е ложата. Другото не отговаря на нивото на ЦСКА и се руши.

Опасявам се да не бутнем стадиона и после да чакаме козирка като Левски. Те имат ли козирка вече - нямат. Много трудно е вече да се изгради козирка на "Герена".

Много години минаха. Ако не бяха тези избори, Бербатов нямаше да го видим на "Армията". Детско-юношеският футбол трябва да е приоритет на държавата. Стига с тези зали за по 100 милиона, които стоят като паметници. Да построят няколко стадиона за децата. Това е препоръка към всяко правителство", заяви пред Спортал Георги Илиев.