Майкъла: Нормално е ЦСКА да няма грижи с квартално отборче

Ще бием и Сейнт Патрикс, убеден е бившият футболист и шеф на "Армията"

Спорт
12:31 - 29 Юли 2022
2655
Майкъла: Нормално е ЦСКА да няма грижи с квартално отборче

Бившият футболист, селекционер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев даде своя коментар след снощните европейски мачове. Майкъла предрече успех на тима на Саша Илич срещу Сейнт Патрикс в следващия кръг на Лигата на конференциите.

Бизнесменът не очаква проблеми и за Левски срещу малтийския Хамрун Спартанс. 

"Хубава вечер за българския клубен футбол. Европейските мачове са най-важните, така е било винаги. Няма как да те забележи някой сериозен клуб срещу Монтана и Ботев (Враца). Добър резултат за ЦСКА, но имал ли е някой съмнение, че ще ни бъде трудно срещу това квартално отборче от Скопие.

Напълно очаквана победа. Двама души са класата в ЦСКА - Георги Йомов и Юрген Матей. Другите са пълнеж, това е истината.

На фона на общата класа добра игра показа и Лазар Туфегджич, който иначе не блести с нещо кой знае какво. Сега ще елиминираме и ирландците. 

Успешна вечер имаше и Левски, като те също няма да имат проблем в следващия кръг. Мъри Стоилов беше разучил ПАОК и беше наредил своя отбор отлично. Левски изпусна победата в Гърция. В първенството обаче и ЦСКА, и Левски няма да имат шанс срещу фаворита Лудогорец.

Прогнозирам около десет точки преднина за Лудогорец в крайното класиране. Срещу Шамрок бяха готови да катастрофират. Ако беше станало 0:2 още преди почивката, като нищо щеше да стане и 0:3.

После продължения, дузпи и можеха да "лапнат вафлата". Но Лудогорец има играчи с индивидуална класа, които могат да те измъкнат точно в такъв момент. Гарантираха си поне още десетина мача в евротурнирите.

Ботев (Пловдив) единствен отпадна от българските отбори, но това не променя факта, че беше успешна вечер за нашите клубове.

Единствено евротурнирите имат значение, нашето първенство е много слабо, няма защо да се лъжем. Затова и националният отбор е слаб - заради слабото вътрешно първенство и факта, че българските футболисти не играят в силни клубове в чужбина. Това е. 

Има някакъв проблем в Ботев (Пловдив), който пречи на този отбор - треньор и ръководство, треньор и фенове. Ако се вдигнат обаче имат всички шансове да се наредят в топ 5 от шампионата. ЦСКА 1948 също ще е там - второ, трето, четвърто или пето място. Искам да поздравя специално Методи Томанов, който днес има рожден ден. Едно много сериозно момче и отличен футболен мениджър. Да бъде жив и здрав! Ще чакам да почерпи с шампанско", заяви Майкъла.