Майкъла удари по Левски: Каква козирка на "Герена", на това общежитие?

Спорт
12:24 - 15 Януари 2022
3861
Майкъла удари по Левски: Каква козирка на "Герена", на това общежитие?

Георги Илиев-Майкъла сподели мнението си за казуса с новия стадион на ЦСКА. Той не пропусна да жегне и Левски за "Герена".

"Трябва да се премахнат тези насипи. Те вече не вършат работа. Преди 30-40 години са вършили, но са износени вече. Трябва да бъдат премахнати и да се построи едно красиво и модерно съоръжение. Такова, каквото ЦСКА и феновете на този клуб заслужават. Ако се сложи по-лека конструкция, всичко ще стане по-бързо и далеч по-лесно. Капацитетът ще бъде между 22 и 25 хиляди, което е добре. 18 000 места ще бъдат малко, защото всички знаем колко голяма е "червената" публика. Един красив стадион би върнал феновете по трибуните", започна Майкъла.

"Всичко ще струва някъде около 38-40 милиона евро. Едно подобно съоръжение би вдигнало посещаемостта на мачовете на ЦСКА, а не както е сега - да ходят по 1000 души на мач. Върне ли се публиката, отборът ще има голямо предимство. Оттам идват и успехите - шампионската титла и доброто представяне в Европа. Това е една реклама и ще влязат приходи. Вижте в Северна Македония и в Албания какви стадиони вдигнаха, този на комшиите ни струва 160 милиона евро.

Вижте и в Румъния какви съоръжения имат вече. В България има един стадион в Разград и толкова. Останалите тънат в мизерия. Министър Радостин Василев е много сериозен човек и вярвам, че ще помогне. Той обръща внимание на всички, а не само на ЦСКА. Не знам какво искат от Левски. Това "общежитие", защото за мен този сектор е това, каква козирка ще му слагат. Министърът им го каза в прав текст. Ще им струва много. Той помага на "сините". Ако има форма, под която държавата да помогне за изграждането на козирката, трябва да помогне и на Локомотив София за осветлението. И Венци Стефанов е прав. Защо да се помага на пловдивските отбори, а на софийските не", заяви пред "Мач Телеграф" Майкъла.