Майката на Бербатов плаши със самоубийство

Общество
12:30 - 30 Април 2020
10174
Майката на Бербатов плаши със самоубийство

Маргарита Бербатова винаги е бранила като тигрица малкия си син Асен - черната овца на известната футболна фамилия. През 2013-а тя дори нарита репортерка на в. "Струма" заедно със снаха си Димитричка, докато момичето се опитваше да отрази поредното дело на Асенчо. След последния наркоарест на наследника си обаче Мама Берба е изпаднала в жестока криза и дори го заплашила да сложи край на живота си, научи от близки до семейството Lupa.bg.

"Няма да преживея пак да ходя на свиждания в затвора, по-добре да си прережа вените", беснеела бившата медининска сестра. Маргарита визирала периода в началото на 80-те, когато бащата на Димитър и Асен - Иван, лежи за изнасилване. Той е натопен от норвежка шафрантия и се озовава зад решетките заедно с половината отбор на Пирин. По това време Маргото е бременна с Асен и преживява случилото се много трудно. Даже смята, че има някаква прокоба, тъй като малкият й син расте в утробата й, докато татко му е зад решетките и това е предопределило пътя му.

Асен Бербатов почти няма година, откакто на 26 прекрати провалената си футболна кариера, в която да не е попадал под ударите на закона. На  4 октомври 2012-а той е спрян за рутинна проверка в района на Дупница, докато пътува в колата на съпругата си. Полицаи откриват в бебешкото столче 19,846 грама кокаин на стойност 4366 лв. Въпреки че автомобилът не е шофиран от него, а от приятеля му Николай Борисов, известен с прякора си Малкото хапче, разследващи са категорични, че дрогата е собственост на по-малкия брат на Бербатов. Тест показал, че аверът му, който управлявал колата, дори бил дрогиран. Тогава Асен получава условна присъда от година и половина с 3-годишен изпитателен срок и 2000 лв. глоба.

На Мама Берба й писна да ходи по делата на издънката Асенчо

Само година по-късно на 15 март 2013 г., властите установяват, че той е направил друга сделка, от която е спечелил 90 лв. Отново от продажбата на кокаин.Някъде по това време отношенията между братя Бербатови охладняват. Футболистът е разочарован от проявите на Асен, който изобщо няма намерение да се променя. Арестите не го стряскат и след всяка присъда той е готов за нов „подвиг“.

Малкият Бербатов се оказва особено опасен и на пътя. Той има близо 10 акта, сред които за превишена скорост, без колан, говорене по телефон и други нарушения. Наложено му е и наказание за шофиране, след като му е била отнета книжката. Тогава Асен е заловен да кара автомобил в едногодишния срок на неизтеклото наказание. За пътни нарушения са му налагани и глоби до 1000 лв.

Никога досега Димитър Бербатов не е коментирал поведението на брат си публично. Според близки до семейството Асен просто имал такова влечение и дори не го правел толкова заради парите. Родителите му също му помагали. Те били плътно до него, особено неговата майка Маргарита. Тя и Асен имали силна връзка помежду си, а жената винаги го подкрепяла, когато той заставал на подсъдимата скамейка.