Майката на дезертьорката Краснобаева: Българските гимнастички са прасета!

Александра Чернишева отдавна демонстрира неуважително поведение

Спорт
13:46 - 04 Октомври 2024
13183
Майката на дезертьорката Краснобаева: Българските гимнастички са прасета!

Скандалът с бягството на гимнастичката Елвира Краснобаева не стихва. Много имена бяха намесени по темата, но сега вече се включи и майката на примата - Александра Чернишева, която хвърли тежки обвинения.

През годините в средите на феновете на художествената гимнастика се носеха слухове за неуважителното отношение на майката на Елвира към българските гимнастички, но от БФ по художествена гимнастика по никакъв начин не са показали отрицателно отношение към дъщеря й.

Краснобаева има българско гражданство и в продължение на цялата си спортна кариера тук е била всячески подпомагана да развие таланта си на спортистка. Едва сега в една от фен-групите потребител сподели снимка от чат, в която майката на Елвира Александра Чернишева определя българските гимнастички "като прасе".

Преди дни Елвира Краснобаева обяви, че се отказва да представлява България. По-късно тя сподели, че ще продължи да тренира в Русия и ще представя Армения, макар още да не знае името на клуба, за който ще се състезава.

От Българската федерация по художествена гимнастика коментираха, че постъпката на гимнастичката е "огромен шамар".

"Съгласно чл.5.3 от договор №БФХГ-ММС-13 от 02.01.2024 г. състезателката Елвира Краснобаева дължи обезщетение на БФХГ, поради едностранно, предсрочно прекратяване на договора от страна на състезателя. В случай, че не бъде спазено решението на УС на БФХГ (Решение №2, Протокол №381 от 30.09.-2024 г.), на състезателката Елвира Краснобаева може да бъде потърсена съдебна отговорност", съобщиха още на страницата на Федерацията, която ще уведоми за последвали решения по казуса на първото легитимно заседание на новия УС на БФХГ.