Майката на Георги Георгиев: Синът ми е невинен, не съм отгледала насилник

Новини
12:30 - 31 Юли 2024
1625
Майката на Георги Георгиев: Синът ми е невинен, не съм отгледала насилник

Трябва да бъде пуснат, защото синът ми е невинен. Аз не съм отгледала насилник. Вече една година лежи в ареста без доказана вина и смятам, че правосъдие не се раздава така на улицата. Това заяви Дияна Стоянова, майка на Георги Георгиев, който е подсъдим за посегателството над Дебора Михайлова от Стара Загора. В понеделник Пловдивският районен съд мярката му за неотклонение на "домашен арест".

Тя коментира това, че Дебора се страхува той да не я потърси с думите: „Няма за какво да я търси. Той беше пуснат един месец миналата година, беше си вкъщи. Ако я беше търсил, тогава беше моментът. Не вярвам, че някога ще я потърси."

По думите на Дияна Стоянова Георги Георгиев е добър човек и това, което говорят за него, не е вярно.

„Никога не е бил насилник. Зле се чувства, това да лежиш една година в ареста без вина при тези условия и под този целия натиск, изобщо не се чувства добре", допълни майката на Георги.

Дебора Михайлова се чувства застрашена, след като съдът пусна под домашен арест Георги Георгиев, обвинен в тежкото посегателство срещу нея. Това заяви адвокатът ѝ в пред bTV.

Адвокатът на Дебора – Делян Славов, от своя страна коментира: „Аз съм разговарял с нея след поставянето на тази мярка, която все още не е влязла в сила. Тя е доста изплашена, както и предполагаше, познавайки го Георги, че може да въздейства върху нея и върху свидетелите, тъй като имаме още една група свидетели, които не са разпитани, но са от значение по разкриване на истината по самото дело."