Майката на Мбапе реди новия му договор в... Доха

Спорт
16:23 - 21 Април 2022
2404
Майката на Мбапе реди новия му договор в... Доха

Сапунката, свързана с Килиан Мбапе, май изживява последните си дни, след като майката на футболиста пристигна в Доха, а според френските медии това е ясен сигнал, че световният шампион ще поднови своя договор с Пари Сен Жермен.

Майката на играча, Файза Ламари, е в Доха с малкия си син Итън, който също играе в академията на парижкия клуб и отразва присъствието си в Катар чрез социалните мрежи.

В ПСЖ са оптимисти, че това посещение на майката може да бъде ключово за сключването на споразумение за подновяването на договора на 23-годишния футболист.

Целта на клуба е да може да разчита на Килиан поне през следващия сезон, който съвпада със Световното първенство в Катар, което започва през ноември.

Предложението на клуба е за нов двугодишен договор с ангажимент, който ще улесни неговото напускане, ако реши да сложи край на времето си в Париж.

Офертата на ПСЖ е много важна на всички нива и може би това ще накара Мбапе да сложи подписа си под ново споразумение с клуба.

Очакванията са Мбапе да поднови договора си с Пари Сен Жермен за още два сезона при много добри условия. Пари Сен Жермен предлага заплата от по 75 милиона евро на сезон на Мбапе, което означава, че 23-годишният футболист ще получи 150 милиона евро за двете години.

Преди няколко дни авторитетното издание „Екип“ написа, че от ПСЖ ще предложат на Мбапе да го направят капитан на отбора в последен опит да задържат нападателя на „Парк де Пренс“. В ПСЖ вярват, че даването на капитанската лента на Мбапе би бил добър ход, защото футболистът е роден в Париж, готов е с желание да помага на съотборниците си и е играч за големите мачове.

Мбапе има 160 гола и 81 асистенции в 209 мача за ПСЖ. Той също така е реализирал 26 гола в 54 мача за националния отбор на Франция.