Майката на починалата Мими помоли: Елате да я изпратим с цветни дрехи!

Новини
00:06 - 20 Юни 2019
11027
Майката на починалата Мими помоли: Елате да я изпратим с цветни дрехи!

6-годишната Мими, която почина в сряда сутринта, 19 юни, след продължителна битка за живот в ИСУЛ, ще бъде погребана в понеделник, но родителите й изрично помолиха близките си да не бъдат в черни дрехи.

„Мили хора - елате на Еньовден, в понеделник, 24 юни, в 11,30 часа в църквата „Света Параскева” (на ъгъла на ул. „Цар Симеон” и „Г.С. Раковски” в София), за да почетем едно дете, което въпреки различието си, ни направи еднакво добри. НО!!!!!!!! Моля, носете бели фланелки или елате цветни!

Облечете се с цвета на лятото, заради Мими! 

Моля, забравете черното – желанието на мама Надя. Защото на Мими черно не й отива. Тя беше слънчев цвят, нашето ярко цветенце, което трябва да запомним именно така!”, призова на страницата си във Фейсбук Сдружение „Синдром на Даун България”.

И добавят: „В деня на Слънцето и лековитите билки ще си вземем последно сбогом със слънцето Мими. Случайност, която ни кара да настръхваме, защото за пореден път осъзнаваме величието на Божия сценарий. Вселенската мъдрост, която ни кара да наведем глави и да се смирим. Да приемем болката за учител. Когато идваме на тази земя, ние знаем защо, с кого, как... После забравяме, но душата знае. Мими дойде, за да ни усмихне и разплаче... За да извади от нас най-дълбокото – обичта. И за да ни научи да бъдем заедно.”

Малката Мария, родена със Синдром на Даун, през 2017 г. се разболява от левкемия. Лекарите успяват да постигнат ремисия, но преди няколко месеца заболяването се завръща. През април момиченцето е прието в ИСУЛ, а около нейното лечение избухна скандал. Оказа се, че семейството е чакало Здравната каса цели 2 месеца да одобри пари за лечението й. Тъй като Фондът за лечение на деца бе закрит, парите едва сега се отпускат от касата. На финала се оказа, че вече е късно...