Майката на Слави умря, без да дочака внуче от него

Трифонов изпраща най-трудната си година: погреба майка си Здравка и се провали в политиката

Новини
16:55 - 18 Декември 2023
4990
Майката на Слави умря, без да дочака внуче от него

2023 година е една от най-тежките за Слави Трифонов. Първо партията му „Има такъв народ“ претърпя провал, а малко след това шоуменът е погребал майка си Здравка Трифонова. За кончината й разкри самият той, но по друг повод. В пост в социалните мрежи относно преименуваната болница „Проф. д-р Александър Чирков” Слави пише: „Но е по-добре да пиша, да ви информирам, да спазвам закона и моралния кодекс, с който са ме възпитали майка ми и баща ми. Лека им пръст!“.

Оказа се, че мама Здравка си е отишла от този свят още преди 3 месеца, но едва сега Дългия си позволява да говори за смъртта й. Трифонов е крил дълго време смъртта й и изрично е предупредил екипа си, че не иска информацията да се разпространява в публичното пространство, дочу „Уикенд”.

Слави никога не е криел, че обожава сестра си Петя, майка си Здравка и баща си Тодор, който почина през 2017 г. Трифонов е изживял изключително тежко кончината на родителката си, която си отишла от този свят внезапно. Шоуменът е държал да даде време на себе си и близките си да преживеят скръбта в тишината на извън медийното пространство и да не се спекулира с причините за смъртта на мама Здравка. Според запознати тя си е отишла внезапно, а не е боледувала дълго.

Мама Здравка е издъхнала през септември

Последната информация за 85-годишната Здравка в медиите беше от началото на лятото, като се твърдеше, че майката на Трифонов се е изнесла от къщата в плевенското село Тодорово и е отишла при дъщеря си в Плевен. Бащата на лидера на ИТН – Тодор Трифонов, също си отиде на 85-годишна възраст през 2017 г. след боледуване.

Слави Трифонов рядко говори за семейството си. През 2017 година възрастната жена гостува в „Шоуто на Слави“ още докато се излъчваше по Би Ти Ви, а предаването се появи на екран точно на рождения ден на шоумена. „Не те пуснах на детска градина, защото трябваше да те уча да четеш, да играеш. Като беше малък, много плачеше и хората казваха: „Той ще пее много хубаво, защото много реве“, призна тогава майката на Слави.

Здравка каза, че шоуменът е бил много послушен като малък. „Още имам респект от теб. Ти си като един СЕМ за мен, като те видя примерно и не мога да псувам“, призна Слави в култовото интервю.

Родителите на лидера на ИТН се запознават на връщане от бригада. „Вървяхме си с две приятелки, едната имаше среща с приятел на баща ти. И така на другата вечер се запознахме с него. Той после отиде войник и аз го чаках 2 години, беше в казармата в Хасково. Работих в мебелен завод 25 години. Тогава първата ми заплата беше 180 лева. Ходех с удоволствие на работа, защото бях дневна смяна и можех да си гледам децата и къщата. Тогава ходих с влака в Русия, ти даже ми поръча да ти купя едни ноти. Бяхме там 18 дена, беше много хубаво, всичко организирано. Когато пристигнахме в Киев, трябваше да сменят релсите на влака. Тръгнахме после, с часове пътувахме, без да видим село, докато стигнахме Ростов. Това за мен беше едно голямо преживяване, бяхме и в Москва, и в Санкт Петербург. Оттам си донесохме вилици, лъжици, аз си донесох и един газов котлон“, сподели пред Слави майка му.

Покойната жена винаги е страняла от светския шум, не искаше да дава интервюта, нито да живее в столицата, обичаше спокойствието на селото. Близки до мама Здравка разкриха, че тя до последния си дъх не одобрявала влизането на сина й в политиката и постоянно се притеснявала за него.

„Най-голямата й болка беше, че няма внуче от Слави. Много искаше приживе да го види щастлив и с дете, дори и да не сключи брак, но да има семейство. Уви, отиде си, без да види внуче от сина си“ – коментират съселяни на покойната жена, която поздравявала всички в Тодорово и никога не се звездеела.

Тя се радвала на внук си Теодор, който е син на дъщеря й Петя. За живота на племенника на Слави Трифонов не се знае много, освен че учеше в престижен университет в Шанхай, където го изпрати лично самият Трифонов. Именно той поемаше и разноските около скъпото обучение на наследника си. Теодор е син на по-голямата сестра на шоумена – Петя. От години се говори, че точно той ще наследи несметното богатство на Дългия. Племенникът на Трифонов е негов чест гост в София. От снимките му в социалните мрежи се вижда, че всячески се опитва да подражава на вуйчо си. Освен че и той се облича със скъпарски тениски с черепи на любимия дизайнер на Слави – „Филип Плейн“, Тео редовно показва, че поддържа лайфстайл на баровец, пушейки скъпи пури и пийвайки марково уиски.

Преди време единственият наследник на Слави избухна в социалните мрежи, че животът му е провал. Младежът недоволства, че е обект на интерес от медиите, което се отразявало на личния му живот. Той предпочитал да е анонимен.

В Плевен и Тодорово коментират, че шоуменът не се е съобразил с желанието на баща си Тодор, който не искал синът му да влиза в политиката. „Приживе все караше Слави да му обещае, че няма да се занимава с политика, но той не се вслуша в думите на баща си и след смъртта му основа „Има такъв народ“, което огорчи мама Здравка” – издават съграждани на Трифонов пред „Уикенд”.

Бащата на Дългия издъхна още преди 6 годин