Майката на Жоро Бирмата изчезна

Лидка Скалата се покри, спря да спонсорира фолкпевицата Алисия

През ключалката
14:30 - 19 Юни 2019
22925
Майката на Жоро Бирмата изчезна

Майката на Жоро Бирмата се покри вдън земя. Откакто пернишките аристократи Станоеви, познати като Бирмите, имат тежки главоболия с прокуратурата и полицията заради производство на цигари без бандерол, бизнесдамата, позната като Лидка Скалата, буквално изчезна.

От близо година богаташката не се е появявала в социалните мрежи, но профилите й все още стоят, видя Lupa.bg. Преди драмите с Темида Лидия Станоева бе сред най-активните потребители и не спираше да се фука с почивки, лъскави коли и приятелствата си, например с фолкпевицата Алисия. 

В дома на Лидка Скалата често се събираха големи компании от известни певици и плеймейтки

Именно майка на всеизвестния любовчия с афинитет към фолк певици Георги Станоев – Жоро Бирмата, бе основна спонсорка на песните и клиповете на фолкдивата от Вакарел.

Лидия Станоева от години е разведена с бащата на клана – Евлоги, но поддържа добри отношения с него в името на финансовото благополучие. Големият син в семейството – Антон, е от предишен брак на Евлоги.

На 14 септември 2018 Голямата Бирма заедно с двамата му наследници Антон и Георги бяха обявени за общодържавно издирване. Месец по-късно първо се предаде Антон, а в началото на декември и Голямата Бирма спря играта на котка и мишка с властта. В момента се издирва само най-малкият от Бирмите – Жоро.

Драмата в пернишката фамилия доведе до сътресения и при Алисия, бивша кандидат-снаха на Лидка Скалата. Певицата няколко години имаше връзка с Жоро Бирмата. Не е тайна, че Лидия бе най-голямата фенка и спонсорка на певачката и е наляла много хилядарки в кариерата ѝ въпреки раздялата между Ася Дойчева и Георги Станоев.

Още от август миналата година година бойната перничанка спря да качва снимки и изчезна от социалните мрежи. Спря и партита и светски събития, където винаги движеше в голяма компания.

В началото на акцията срещу незаконния цигарен бизнес на Бирмите в ареста попадна и Лидка Скалата, но скоро след това бе освободена. Шокът обаче ѝ подействал отрезвяващо и милионерката решила да скъса с бохемското минало. Покрай това прекъснала и финансовите инжекции за Алисия.

Преди прокурорската хватка фамилията бизнесдамата не спираше да пътува по света и да посещава най-скъпите курорти. Въпреки, че за момента е оневинена за цигарената афера, адвокатите посъветвали Станоева да се „покрие” и да спре с демонстрациите на парично благополучие.

Алисия снима няколко клипа в луксозната къща на перничанката