Майките у нас вдигнаха възрастта, първото им раждане е между 28 и 30 години

Новини
15:05 - 06 Юни 2022
3672
Майките у нас вдигнаха възрастта, първото им раждане е между 28 и 30 години

Доста се е качила възрастта на жените, които стават у нас майки за първи път. В последните няколко години се бележи ръст, който според специалистите изобщо не е добър за прираста на населението - все повече жени избягват това благородно дело с редица оправдания, направи проучване Lupa.bg.

За справка - до преди няколко години дамите са ставали майки в България около 26-28 години най-късно, докато към днешна дата нещата не изглеждат никак розови - те забременяват и раждат в периода 28-32 години, като повечето отглеждат по едно дете. Някои, които са и в по-напреднала възраст, се възползват и от ин витро.

Дамите предпочитат да се изучат, а наред с това и да се наживеят, както са ги съветвали техните баби, за да си нямат после неприятности с мъжа до себе си. Повечето са склонни да закъснеят с раждането, когато доста от органите им ще се затруднят това.

Различно е делението на клетките, съвсем различно е и положението с яйцеклетките, а голяма част от днешните българки трудно забременяват поради различни фактори.

Друга част не искат рано да амортизират тялото си, а да изглеждат добре и на по-голяма възраст.

Немалка част от жените предпочитат и кариерно развитие, за да имат сигурност, тъй като друга статистика показва, че ранните бракове или съжителства водят и до ранни раздели, а от това впоследствие страдат най-много децата.

Повече от 1/3 от семействата у нас се разделят, дори и когато децата са им вече големи, а след това всеки започва да търси своя пристан в живота, с който най-често... създават ново гнездо и ново дете, разбира се! Това е нещото, което сплотява едно семейство.

Проучването на Lupa.bg показва, че съвсем не са редки и случаите, при които разликата между двамата партньори при втори брак или на семейни начала е доста голяма.

В днешно време застаряващите дами, които по-трудно забременяват, имат доста по-млади от тях партньори - понякога разликата в годините от повече от 20! Същото важи и с обратен знак, но с тази разлика, че младите момичета търсят по-възрастни господа с цел "спонсорство" и се дърпат до последно за дете, които би нарушило собствения им комфорт и начина на живот.

Първият пример показва и защо повечето дами скрепяват дружбата си с младите си партньори с деце, но заченато ин витро.