Македонци избраха „Топ 10“ на градовете в България

Пловдив, София и Велико Търново са най-желаните туристически дестинации за съседите ни

Новини
13:52 - 02 Май 2019
1798
Македонци избраха „Топ 10“ на градовете в България

„Има хора, които използват всяко свободно време за разходка до някои от световните туристически дестинации. Някои се наслаждават на море или езеро, други обичат естествената красота на планината, а трети са очаровани от уникалната архитектура на градове с вековни традиции. Такива интересни места за разходка предлага и съседна България“, отбелязва македонската електронна медия Press 24 в статия, в която представя „Топ 10“ на „най-хубавите градове“ в страната ни:

Пловдив е най-предпочитаният за посещение от чуждестранни туристи. Градът е уникален благодарение на архитектурните си съкровища, ресторантите и модерната пешеходна зона.

София е столица на България от 1879 година. Двумилионен град, който предлагат големи възможности за забавление. Изключително привлекателна за туристите поради ниските цени, които се предлагат в сравнение с други европейски метрополиси.

Велико Търново е старата столица на България. Този град е особено привлекателен за българите, но и за чуждестранните туристи. Градът има автентична архитектура, която го прави привлекателен за туристите.

Варна се нарича още и морската столица на България. През летния сезон този град има хиляди туристи, както местни, така и голям брой посетители от цял свят. Варна има голямо икономическо и културно значение за Република България.

Бургас - този град е като магнит за чуждестранни туристи. Това вероятно се дължи на положителния дух, който има града. Но и новооткритата туристическа дестинация в Бургас, остров Анастасия допринася за присъствието на голям брой туристи.

Несебър - градът е разположен на брега на Черно море. И е под закрилата на ЮНЕСКО.

Созопол - този град е наследник на гръцката колония Аполония и заедно с Несебър са едни от най-старите български градове. Със своето историческо и културно минало, със запазената си архитектура от XVIII и XIX век и с красивите си плажове, Созопол привлича туристи от цял свят.

Балчик - един много впечатляващ и романтичен град. Особено известен с дворцовия комплекс, построен за лятна резиденция на румънската кралица Мария. Създаден е от академик Даки Йорданов и е известен като Ботаническата градина.

Казанлък - градът е световно известен с тракийските си гробници от IV до III в. Пр. Хр. Единствените стенописи са едни от най-устойчивите, останали от древни времена. Казанлък е известен и с фестивала на розите си, по време на който туристите в града се удвояват.

Русе - този град се нарича още „Малката Виена" заради красивата си архитектура и сградите, проектирани от италиански, австрийски, немски и български архитекти".