Макенроу: Наоми Осака е родена да играе тенис, но не е Серина

Изглежда, че силите извън тениса й влияят повече от всичко останало, каза Мартина Навратилова

Спорт
17:59 - 13 Януари 2023
2764
Макенроу: Наоми Осака е родена да играе тенис, но не е Серина

Патрик Макенроу - брат на легендата – Джон, е убеден, че Наоми Осака определено има талант за тенис, даден й от Бога, но отбелязва, че японката "не е Серена Уилямс" и затова не може да си позволи да играе на половин работен ден, ако иска да постигне успех.

25-годишната Осака не играе толкова много, откакто по време на Откритото първенство на Франция през 2021 г. оповести публично историята си за борбата с тревожността и депресията.

Миналата година Осака се появи в общо 11 турнира. В началото на този сезон Осака не играе, а освен това се оттегли и от предстоящото Открито първенство на Австралия.

"Днес не можеш да бъдеш играч на непълно работно време в началото, средата или дори в края на 20-те си години.

Наоми не е Серена. Уилямс е единствена по рода си, с уникални способности и с увереността да го прави. Няма съмнение, че Осака е родена да играе тенис. Можеш да го чуеш в звука на начина, по който удря топката", каза Макенроу.

Какво ще се случи с кариерата на Осака?

В началото на 2021 г. Осака завоюва четвъртата си титла от Големия шлем на Откритото първенство на Австралия. По това време Осака е на 23 години и вече е четирикратна шампионка от Големия шлем. Кариерата на Осака се развиваше в отлична посока и някои смятаха, че Осака е на път да спечели поне 20 титли от Големия шлем.

Но от триумфа на Осака на Откритото първенство на Австралия изминаха две години и оттогава тя не е печелила нито една титла. Мартина Навратилова, една от най-великите състезателки в историята на тениса, наскоро заяви, че "външни сили" вероятно са причината за тази ситуация с Осака.

"Тя е много уникален случай, във всяко едно отношение. Така че може би трябва да се справи с нея по уникален начин. Може би не трябва да играе всички тези мачове, но със сигурност трябва да играе повече, отколкото е играла. При нея изглежда, че силите извън тениса й влияят повече от всичко останало", каза Навратилова за Осака.