Мъките на Гришо нямат край

Германецът Щруф изхвърли нашия още на старта на мастърса в Рим

Тенис
18:44 - 14 Май 2019
2328
Мъките на Гришо нямат край

Падението на българската ракета Григор Димитров през този сезон няма спирка. Мъките на хасковлията продължиха на мъстърса в Рим, където отпадна още след първия си мач. Гришо бе сразен 6:4, 6:7(5), 6:3 от германеца Ян-Ленард Щруф, когото надви преди по-малко от месец на турнира в Монте Карло. Сега немецът взе сладък реванш, а на нашия не му помогна и новият треньор Радек Щепанек, който наскоро смени Дани Валверду в щаба на тенисиста.

Проблемите при Григор продължават, като отново във възлови моменти бекхендът му изневери. В първия сет Щруф проби още в началния гейм, но българинът върна пробива в шестия и изравни резултата на 3:3. Германецът обаче проби решително в деветия гейм и след това си спечели подаването, за да затвори сета с 6:4.

Вторият сет мина без пробиви, което доведе до тайбрек. В него българинът запази самообладание и спечели със 7:5 точки, изравнявайки сетовете – 1:1. В третата част Григор започна ударно с пробив, но последва отпускане. Щруф заличи пасива си, а в осмия гейм направи втори пробив. След това немецът не трепна при своя сервис и с 6:3 триумфира в мача.

Така се очертава нов срив за Димитров в световната ранглиста след завършването на мастърса в Рим. В момента нашият се намира на 48-о място, но най-вероятно скоро ще изпадне от топ 50.

Снимка: Lap.bg