Макс Верстапен най-бърз в Баку

Много силен резултат показа и съотборникът му Серхио Перес

Спорт
14:55 - 28 Април 2023
2784
Макс Верстапен най-бърз в Баку

Световният шампион във Формула 1 за последните два сезона Макс Верстапен даде най-добро време в единствената тренировка преди неделното Гран при на Азербайджан във Формула 1, четвърти кръг за сезона.

Пилотът на Ред Бул премина трасето по улиците на Баку за 1:42.315 минути и даде заявка, че ще бъде основен претендент победата в неделя, която би била трета за него през сезона.

Много силен резултат показа и съотборникът му Серхио Перес. Мексиканецът, който единствен освен Верстапен има победа тази година, премина пистата само с 0.139 секунди по-бавно от нидерландеца, което обаче му стигна само за трето време в сесията.

Втори остана Шарл Льоклер с Ферари. Поданикът на Монако бе много близо до това да даде дори най-доброто време в тренировката, но завърши на 0.037 секунди от Верстапен.

Другият пилот на Ферари - Карлос Сайнс-младши, се нареди четвърти. Испанецът обаче бе много далеч от времето на първите трима, като най-бързата му обиколка бе с 0.584 по-бавна от тази на световния шампион.

Британецът Ландо Норис с Макларън бе единственият друг пилот на пистата, останал на по-малко от секунда от Ферстапен - на 0.810, като той допълни топ пет, изпреварвайки Ник де Врийс с АлфаТаури.

От 16:00 часа днес ще се проведе квалификацията за състезанието в неделя, а в събота ще се проведат квалификацията за спринтовото състезание и самото спринтово състезание.