Малката Перука: Дори и дебел, пак бях добър!

Сираков ми постави ултиматум да отслабна, свалих 16 кг за 20 дни, призна вратарят на Левски

Спорт
17:45 - 11 Април 2024
4989
Малката Перука: Дори и дебел, пак бях добър!

Вратарят на Левски Николай Михайлов разказа за периода си, в който бе с наднормено тегло. Освен това той обяви, че откакто се е върнал при "сините", винаги водеща за него е била любовта към клуба и се е съгласявал с всичко. Той разказа и за разговори с Павел Колев относно Петър Хубчев, като индиректно ги обвини за теглото си тогава.

"Имах... проблем е силно казано. Това е периодът, когато старши треньор беше Хубчев в Левски. Под някаква форма нещата не бяха такива, каквито се казваше първончалното - че ще има реален шанс и всичко останало. Истината е, че откакто се върнах в Левски - винаги водещо ми е било любовта към този отбор.

Който каквото ми е казвал, винаги съм се съгласявал. Без значение какво. Това трябва - добре. Премии няма - добре. 6-7 месеца без заплати - добре. Никога не е слаган въпрос парите.

Искал съм единствено да има от другата страна да има елементарно отношение уважение.

Пак казвам историята. Става Хубчев треньор. Павел Колев е директор в Левски. Аз говоря с него - имам две оферти от чужбина, но аз искам да остана в Левски - започват да се стабилизират нещата в клуба, сменят се президенти и така нататък.

Но идва Хубчев... не съм сигурен. Играл съм мачове за него за националния отбор.

Даже тогава бяха мачовете срещу Нидерландия, с Черна гора, когато аз пазех много добре.
Не съм сигурен, че се усещаме, ако има нещо друг предвид, кажи ми сега - преди да съм подписал. Колев ми каза, че ще говори с него. Минава една седмица - говорил е, няма такова нещо, ще вземем чужденец вратар - дава се реален шанс на двамата, който е по-добър. Да де, ама не точно.

Тогава идва моето разочарование. Става КОВИД. Тогава и локдауна. Ядеш си, пиеш си, вкъщи, знаеш какво имам предвид. Ти си професионален спортист, цял живот тренираш всеки Божи ден. Естествено, че бях и демотивиран. Бях качил 13-14 килограма, което е недопустимо" - каза Михайлов пред "Код спорт".

Той призна, че Наско Сираков му е поставил ултиматум да свали килограмите и че иначе е нямало да преподпише. Освен това заяви, че е пазил в три мача "в дебелия му период" за Левски и че е бил играч на мачовете.

"Не казват как, след като Хубчев си тръгна, отидох при Наско и той ми каза, че имам 20 дни, за да сваля килограмите. И аз за 20 дни свалих 16 килограма. Това никой не го коментира и говори. Никога повече не е обсъждан този казус.

Дори в този "дебелия ми период" имам само три мача за Левски. Три от мачовете - срещу Ботев и Черно море, съм играч на мача, в дебелото ми състояние. С шампанското съм. И третият ми мач със спасяването на кръга на "Герена". Само три мача. Те го изкарват, че съм пазил дебел за Левски някакъв период от Левски.

Можете да питате Сираков как ми каза: "Пич, имаш 20 и няколко дни, иначе няма да подпишеш с Левски" - завърши той.