Малката Секира реже глави от отвъдното

Не ни е останало нищо свято, няма област от обществения живот, която да не е пропита от престъпления, измами, изнудване, абсолютна морална деградация

Новини
22:16 - 08 Януари 2024
23785
Малката Секира реже глави от отвъдното

Мнозина грешно си мислят, че мафията е организация. Не – тя е процес, обхващащ обществени връзки, семейни отношения, политически амбиции, подчинение, всички захванати здраво от неразрушимото лепило на финансовия интерес. И преди знаехме, че България е корумпирана, завладяна, деморализирана държава. Случилото се със сина на бившия министър професор Стоян Александров обаче направо ни отряза главите. И то не с Малката Секира, както беше прякорът на печения икономист, а направо с голямата.

Мафията не просто е навсякъде, тя като тумор е разяла самата същност на разклатения ни социум. Дребни парченца като лихварското убийство, извършено от Петър Александров и Сашо Кинов, разкриват огромния пъзел на покварата и разложението, който щеше да надхвърли въображението и на покойния автор на мутренски саги Христо Калчев.

Ежедневно излизат данни за злоупотреби с публични средства, чуждите служби закопчават наши шпиони, санкции по закона "Магнитски", мръсни борби за власт в ДАНС, ДАР и ДАТО, Българската банка за развитие раздала заеми за 1,9 милиарда лева, близо 4 милиарда лева са похарчени от държавното дружество „Автомагистрали” в нарушение на изискванията на закона, „Боташ“, АЕЦ „Белене“, НЕКСО, жълтите павета, няма да ми стигне страницата да изброявам.

И ето какво се оказа – прочут университетски преподавател, бивш министър на финансите, кандидат за кмет на София, бащата на ДДС, директор на две огромни банки, се оказва глава на мафиотски клан. Да, за Стоян Александров става въпрос и синчето му, което гори трупове в крематориум за просрочена лихва.

Разбирате ли какво означава това? Че утре не бива да ни учудва, ако Райна Кабаиванска се окаже глава на наркотрафика на Ндрангета, Тео Ушев – наемен килър на негърска банда, а Здравка Евтимова, дясната ръка на Райко Кръвта и наследник на висаджийската империя в Югозапада. А синодалните старчета от БАН сигурно варят метамфетамини ден и нощ като в сериала „В обувките на сатаната“.

Не ни е останало нищо свято, няма област от обществения живот, която да не е пропита от престъпления, измами, изнудване, абсолютна морална деградация. Това бие чалгата за Нова година, изстъпленията на Мая Манолова пред МОЧА, даже шамарите, дето Боян Расате налага на лесбийките в гей клубовете.

Къде бяха службите, докато Стоян Александров градеше лихварската си империя? Къде са парите на руснака Константин Циганов който стана клиент на известния финансист покрай строителния си бизнес с фирма „Бояна Дрийм? Самата Райна Пантева-Санино, сестрата на покойния Поли Пантев ипотекира ипотекира два магазина и масивна сграда на ул. „Пиротска” на името на покойния финансист.

В Имотния регистър като клиенти на Стоян Александров се виждат още молдовецът Валери Копейхин, покойният политик Румен Данов, взел от него пари за лечението си от рак, десетки строителни босове, търговци и други бизнесмени. Защо Малката Секира беше недосегаем с десетилетия? Трябваше ли да се стигне до убийство, за да се разрови някой в адската смрад, останала след него? И това убийство дали е първото, а? Как мислите?